Pe strada Soporului s-au făcut trotuare doar pe alocuri, pietonii circulând în continuare și pe spațiile verzi și printre mașini

Primarul Emil Boc a anunțat în luna octombrie a anului trecut că locuitorii de pe strada Soporului vor avea, în sfârșit trotuare. Cei care și-au cumpărat apartamente în blocurile noi din zonă au fost nevoiți să circule pe carosabil, printre mașini, fiindcă trotuarele la strada principală lipseau cu desăvârșire (existând doar în fața unor blocuri).

„Am stabilit ca în luna noiembrie să se facă o poartă de intrare în Baza Sportivă din Gheorgheni dinspre cartierul Sopor, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să ocolească. Vom face și un trotuar provizoriu în zona respectivă până când vom finaliza proiectul. Dezvoltarea cartierului Sopor este în continuare o prioritate pentru noi", a declarat Emil Boc, citat de Monitorul de Cluj.

Ziar de Cluj semnala în octombrie 2019 lipsa trotuarelor de pe strada Soporului, care devenise cea mai scumpă zonă rezidențială din Cluj, aici prețul mediu pe metru pătrat ajungând la 2 052 euro, conform statisticilor oferite de compariimobiliare.ro.

Citiți și: În Sopor, cea mai scumpă zonă „model” a Clujului, nu există nici măcar un singur trotuar

În urma multiplelor sesizări, Primăria a reacționat în final și a realizat pe strada Soporului fâșii de trotuare disparate, care încep nicăieri și se termină niciunde, în așa fel încât pietonii sunt, în continuare, nevoiți să circule și pe carosabil și pe spațiile verzi.

În imaginea de mai sus vedem cum se circula pietonal pe strada Soporului, astăzi, 15 ianuarie 2020.

Trotuarele încep din senin, unde nu te aștepți, și se termină în câmp, după cum putem vedea în imaginile de mai jos:

La capătul străzii dinspre Gheorgheni a fost realizată cea mai lungă porțiune de trotuar, riveranii având acum și acces mai facil spre Baza Sportivă:

Însă, până la această fâșie, trotuarul începe pe stânga și se continuă, după o trecere de pietoni, pe dreapta, sacadând traficul rutier:

La capătul străzii dinspre Colonia Sopor, care ar trebui să devină cel mai modern cartier din România, trotuarele lipsesc cu totul, la un moment dat și asfaltul înecându-se în noroi:

E fain la Cluj!

Adauga comentariu