Pe strada Fabricii, în ”Texas-ul” Clujului, legea o fac șmecherașii care se întrec noaptea în liniuțe. Locuitorii nu au liniște de o jumătate de an

Strada Fabricii, din cartierul Mărăști, e un mini Texas, în care legea nu o fac autoritățile, ci șmecherii cu mulți cai putere în dotare. Locuitorii sunt terorizați, noaptea, de zgomotul pe care îl fac mașinile când se întrec în liniuțe; iar ziua de riscul de a muri călcați de vitezomani când trec strada, pentru că nu există niciun semafor. ”Scenariul” se repetă, ca un vis urât, de o jumătate de an. Ce răspuns halucinant are Poliția Locală și Primăria Cluj-Napoca la sesizările clujenilor?

Un cititor, care locuiește pe strada Fabricii, ne-a sesizat faptul că această zonă s-a transformat într-un ”Texas” a la Cluj, unde tinerii cu aere de Vin Diesel fac concursuri de mașini și motociclete aproape în fiecare noapte. Bărbatul are doi copii minori și se teme pentru familia lui.

Noaptea nu se pot odihni, iar ziua e o adevărată aventură să își scoată copii la plimbare pentru că șoferii circulă cu viteză excesivă pe stradă. Sensul giratoriu de la intersecția cu bulevardul Muncii a fost desființat, lucru care înrăutățește nebunia din trafic.

”Am făcut numeroase reclamații că am doi copii mici. Și la Poliție, și la Primărie, tot te trimite de la unul la altul, nu se rezolvă nimic. Fac liniuțe în fiecare seară, după ora 11:00 până la 3:00 noaptea, încontinuu. Merg cu motocicleta, vin cu viteză excesivă, nu putem dormi. Tot zic că trimit ehipaj de poliție, nu trimit niciodată. Ziua, la fel. Nu poți să îți duci copiii la școală. Merg cu o viteză excesivă. Am făcut plângere și la 112 în nenumărate rânduri, nu numai eu, dar și vecinii. Am luat legătura cu Poliția Rutieră, aceeași chestie. Spun că se rezolvă și nimic. La ora 4 am adormit aseară. Domnul primar mi-a dat un răspuns că o să vină să monitorizeze, a pus o cameră aici, în colț, unde e trecerea de pietoni. Dar nu știu ce monitorizează că nu se rezolvă. A zis că nu pot sta colegii 24/24 aici. Dar să vină măcar când se întâmplă. Că degeaba vine dimineața la 9 și ziua la 12:00. Să vină noaptea să vadă ce fac”, ne-a relatat Raul Crișan.

Locuitorii din blocurile situate aproape de intersecția străzilor Fabricii cu Bulevardul Muncii au încercat tot ce e omenește posibil ca să rezolve problema. De la apeluri la numărul de urgență, 112, la plângeri la poliție, sesizări la primărie – nimeni nu i-a ajutat. Răspunsul pe care îl primesc de la fiecare instituție a statului este tras pe același calapod: Vom trimite pe cineva. Dar acel cineva nu mai ajunge în micul Texas de pe strada Fabricii. Doar polițiștii de la secția nr.8 din Someșeni mai fac vizite scurte în zonă , dar niciodată nu stau să îi urmărească pe cei care deranjează liniștea publică.

”Se întâmplă de o jumătate de an, aproape în fiecare noapte, mai ales vinerea, sâmbăta și duminica e dezastru. Sunt și accidente în fiecare zi aici, se bagă în garduri, în parapeți din cauza vitezei. Am sunat și la siguranța circulației în urmă cu 5 zile să vină un expert să evalueze, să pună un semafor, nu se rezolvă nimic. Aceleași răspunsuri, că trimite și nimic. Dacă sun la 112, pe când vine Poliția, merg două ture și nu mai vin, că nu stă poliția să vadă ce se întâmplă. Vin în trecere numai, de la secția 8 din Someșeni. Nu mai știm ce să ne facem. Se ridică într-o roată și se aud tobele alea de nu poți să stai nici cu geamul închis. Soția e disperată”, a declarat Raul Crișan pentru Ziar de Cluj.

Cititorul nostru ne-a invitat să filmăm noaptea ce se întâmplă pe strada Fabricii, poate așa vor lua măsuri autoritățile, în sfârșit. Noi l-am contactat pe șeful Poliției Locale, Marcel Bonțidean și pe viceprimarul Dan Tarcea, dar niciunul nu a fost de găsit pentru a ne oferi un punct de vedere asupra problemei. Ori sunt foarte ocupați, ori cu țâfna-n nas, deși ar trebui să-și amintească cum sunt ei în slujba cetățenilor cărora trebuie să le dea un răspuns pertinent, nu să facă pe supărații ca văcarii pe sat. Suntem, totuși, la oraș...

Vom reveni cu amănunte. Cititorul nostru nu doar sesizează problemele de pe strada unde locuiește, a propus și soluții, pe care momentan conducerea orașului le ignoră.
 

Comentarii

dobre ioan

14.07.2017 15:19

ok, daca politia nu are chef sa se deplaseze, de ce nu luati legatura cu cel ce a facut reclamatia, sa vedeti cam in ce zona se intimpla, apoi parcati in acea zona o masina, cu 1-2 camere de luat vederi, din alea on-board, sa filmeze si intr-un sens si in celalalt, si vedeti ce prindeti pe noapte. (luati totusi o camera de calitate, nu cea mai ieftina de pe piata)apoi faceti un articol pe tema asta, cu filmarile de rigoare, si atrageti si mai mult trafic pe site.va bagati la ceva serios, sau doar preluati reclamatiile oamenilor?

Adauga comentariu