Pe silențios, președintele Iohannis a semnat în această dimineață decretul privind desemnarea lui Sorin Grindeanu. În 10 zile am putea avea guvern!

Preşedintele tăcut al României, Klaus Iohannis, a semnat în această dimineață „decretul privind desemnarea lui Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată.”

Articolul 103 din Constituția României prevede:

„Învestitura

(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

(2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

(3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.”

Desemnarea lui Sorin Grindeanu a fost realizată „pe silent”, fără niciun fel de declarație publică, președintele Iohannis fiind cunoscut deja pentru faptul că nu își risipește bogăția de gânduri prin cuvinte inutile adresate populației și clasei politice care nu merită probabil, în opinia domnului președinte, vreun efort verbal. 

Cine este Sorin Grindeanu?

Sorin Grindeanu este absolvent de Informatică, este membru PDSR din 1996 și a ocupat funcțiile publice de viceprimar al Timișoarei, de ministru al Comunicațiilor în Guvernul Ponta, el fiind în prezent președintele Consiliului Județean Timiș. 

În anul 2012, Sorin Grindeanu a urmat un curs de perfecţionare în securitate, diplomaţie şi politică externă, în cadrul Institutului Diplomatic Român, iar în 2013 un program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică, în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii. Astfel, putem considera că el are și girul serviciilor interne și externe de informații.

„Vă mulţumesc pentru încredere. Nu e o perioadă simplă. Mă voi strădui să mă ridic la înălţimea aşteptărilor dumneavoastră. La muncă! (...). Am parcurs toate etapele în partid, de la lipitor de afişe în 1998, până la a fi candidat la funcţia de preşedinte al PSD Timiş şi ministru în Guvernul României. Sunt mândru că fac parte din Guvernul Ponta, un guvern care a redat demnitatea pentru toate nedreptăţile făcute înainte. Este datoria noastră să guvernăm. Vor să vină înapoi cei care au tăiat pensiile, cei care au furat această ţară timp de zece ani (...). În Timişoara au fost 25 de ani de administraţie de Dreapta. Este momentul ca Stânga să câştige Timişoara. E datoria noastră să câştigăm Timişoara”, declara Sorin Grindeanu, citat de stiripesurse.ro, în vara anului 2015, când a fost ales președinte al PSD Timiș.

Liviu Dragnea l-a ales pe Sorin Grindeanu pentru a ocupa locul care „i s-ar fi cuvenit lui de drept”, dacă nu ar fi fost „profund neîndreptățit de o lege neconstituțională și nedreaptă”, după cum a numit-o chiar președintele PSD. Sorin Grindeanu îi va ține călduț locul lui Dragnea, Grindeanu provenind din Timișoara, o zonă unde PSD nu are o organizație puternică, o organizație slabă neputându-se coagula nici în prezent, nici pe viitor, pentru a se ridica mai presus de președintele Dragnea. Prin Grindeanu, Liviu Dragnea își asigură un prim-ministru servil, în locul lui Sevil, refuzată de către Iohannis, nu se știe încă de ce.

 

Adauga comentariu