Pe o stradă din Florești o bandă de circulație a fost transformată în parcări

Fiecare dezvoltator imobiliar ar trebui să asigure locuri de parcare în momentul în care decide să contruiască un bloc de locuințe. În multe zone din comuna Florești acest aspect nu este respectat, ajungându-se la situații disperate a celor care nu au unde să își lase mașina. Pentru mulți dintre locuitorii Floreștiului mașina reprezintă principalul mijloc de transport, mai ales dacă trebuie să schimbe două sau poate chiar trei autobuze pentru a ajunge la muncă. 

Pe strada Răzoare, locuitorii proaspăt mutați într-un bloc de locuințe și-au amenajat parcări trasate pe o bandă de circulație. Practic, aceștia ”au confiscat” o bandă, în condițiile în care drumul este oricum strâmt, iar trotuarele lipsesc cu desăvârșire. Locuitorii din zonă se deplasează pe carosabil, fiind expuși la accidente. Locatarii ar fi semnalat deja această problemă, dar primăria Florești doar ridică din umeri. Primăria probabil știa deja de această situație dacă a eliberat autorizația de construcție pentru un imobil fără locuri de parcare. 

Valea Gârbăului este una dintre zonele aglomerate din Florești, dar unde se construiște în continuare. Blocurile răsar unul după altul, chair dacă infrastructura lispește cu desăvârșire. Problema este una generală la nivelul comunei Florești, și nu pare că ar fi cineva interesat să caute soluții: fie să asigure infrastructura, fie să limiteze  numărul construcțiilor.  Dacă acele parcări au fost trasate ilegal, primăria trebuia să ia măsuri, sau poate constructorul a primit aprobare să transforme drumul în locuri de parcare.

sursa foto: Facebook/ Florești News.ro

 

Adauga comentariu