Pe net, ca la piață. Taraba virtuală

Dintr-o intoxicație alimentară generată de un fruct cumpărat din supermarket a ieșit o aplicație genială, care promovează produsele producătorilor locali. Taraba Virtuală este o aplicație creată de doi tineri programatori din București, prin intermediul căreia consumatorii își pot alege producătorul de la care să cumpere produse proaspete și autohtone. Comanda se face online, iar coșul cu alimente vine direct la ușa cumpărătorului. Ideea le-a venit celor doi tineri după ce au făcut o toxiinfecție alimentară, din cauza unui fruct cumpărat din supermarket, Atunci au decis că sănătatea românilor ar putea fi protejată, dacă ar consuma doar produse proaspete, românești.

În momentul de față în Taraba Virtuală sunt înscriși aproape 30 de producători locali și peste 2500 de consumatori își comandă cu regularitate produse autohtone. Consumatorii pot comanda legume, fructe, verdețuri, dulcețuri, lactate sau carne, practic orice se află în oferta fermierului.

Taraba Virtuală a fost înființată anul trecut, cu 2000 de euro și cu multă muncă. Cei doi fondatori ai aplicației spun că vor să își dezvolte proiectul. Concret, vor să lanseze o campanie de informare la nivel național, astfel încât tot mai mulți producători să afle că pot să își comercializeze produsele și altfel decât în piață.


Taraba Virtuala este aplicatia inteligenta care sprijina producatorii locali si protejeaza consumatorii. Urmăriți materialul video pentru a afla exact cum functioneaza.


Adauga comentariu