Pe modelul Clujului, Pivariu se laudă cu Floreștiul ”smart”, în timp ce floreștenii au nevoie de creșe, grădinițe, școli, canalizări, drumuri și trotuare

În timp ce floreștenii nu au infrastructura publică de bază necesară unui trai decent (creșe, grădinițe, școli, parcuri, canalizare, drumuri, trotuare ș.a.), primarul liberal Bogdan Pivariu se laudă, pe modelul Clujului, cu implementarea unor bombonele ”smart” pe coliva stricată a celei mai mari comune din țară.

Pe modelul de PR marca Emil Boc, edilul Floreștiului a început să se împăuneze cu premiere europene, de care însă prea puțini au nevoie:

„Floreștiul are nevoie să îmbrățișeze cu rapiditate inovația și noile tehnologii! Astăzi devenim prima comunitate din Europa care, în urma unui parteneriat strategic, beneficiem de birourile de proximitate Nooka Space!

Acest concept a venit în întâmpinarea floreștenilor care lucrează remote sau în sistem hibrid. Pe fondul pandemiei și al muncii la distanță, floreștenii pot beneficia, de acum înainte, de confortul unui birou ultra-modern cu conexiune la internet de mare viteză și 15 senzori smart, în mod gratuit, aproape de casa lor.

În comuna Florești este disponibil, începând de joi, modelul de birou Nooka Two și este amplasat în Parcul Poligon, putând fi accesat non-stop de locuitorii comunei, în mod gratuit, prin sistemul de rezervări al aplicației mobile Nooka Space.

Lansat pe piața din România în luna aprilie a acestui an, Nooka Space este startup-ul irlandez care a inițiat primul concept de birouri smart de proximitate din lume.

Nooka Space oferă spații de birou compacte de tip „plug and play”, fiind dotate cu senzori smart, ce permit utilizatorilor o administrare simplă, prin aplicația mobilă. Accesul, încălzirea, monitorizarea calității aerului, iluminarea, plățile și rezervările pot fi controlate inteligent, în timp ce purificatorul de aer și luminile UV-C sunt special prevăzute pentru a dezinfecta spațiul și a menține cele mai înalte standarde sanitare. Spațiile Nooka sunt dotate, de asemenea, cu mobilier și accesorii ultramoderne, cu mese de lucru electrice reglabile, scaune ergonomice și kit-uri de videoconferință”, a scris Pivariu pe pagina sa de Facebook.

Prin intermediul comentariilor, locuitorii comunei i-au atras atenția colegului de partid al lui Emil Boc că altele sunt prioritățile și necesitățile floreștenilor:

„Nu sunt trotuare, mai ales pe str. Ioan Rus sunt porțiuni unde lipsesc, în plus Florești este dormitorul Clujului, așa că nu se justifică construcția absolut inutilă a acestor birouri”, a scris Ioan Vidican.

„Pe Stejarului nu poți ieși noaptea din casă, e întuneric beznă”, a sesizat Petru Cocoară.

„Poate vorbim cu proprietarul vacilor... să le pună lanterne în loc de clopote. Că oricum sunt mai mult pe străzi și printre blocuri... și așa ne-ar ajuta și pe noi”, i-a răspuns Anca Ioana.

„Creșe, grădinițe, școli, drumuri/trotuare, stoparea construcțiilor haotice. Astea ar trebui să fie prioritățile pentru viitor”, a atras atenția Paul Valentin Cenan.

„E exact ce lipsea... o grămadă de bani aruncați pe ceea ce nu e nevoie... cel puțin în următorii 15 ani... firmele de IT și celelalte firme care își permit să lucreze de ACASĂ, exact de aceea se lucrează de acasă, tocmai pentru a nu intra în contact cu lumea și a evita pe cât posibil distanțarea... noi facem birouri în parc... și nu avem canalizări, iluminat stradal, școli, grădinițe, DRUMURI!!! Băi băiatule, ascultă aici la mine, apucă-te de coarne și pune mâna să faci ce trebuie că 1 an deja ți-a trecut din mandat... al 2-lea fii sigur că nu-l mai pupi dacă nu vii cu ceva la oameni... Floreștiul nu e Clujul plin de pensionari, să facem "Clubul pensionarilor" în fiecare cartier, ca să le câștigi voturi... Tineretul vrea fapte! Întâi LUCRURILE SIMPLE DE CARE AVEM NEVOIE ZI DE ZI!! Apoi avioanele ce le ai tu în cap... eu unu te-am votat la alegeri, dar sincer nu știu dacă o să fie și următoarea alegere la fel... Ia-o ca pe un sfat și coboară la nivelul unde există probleme reale, dacă vrei să ai parte de simpatia oamenilor de rand... Bafta!”, i-a transmis edilului Shorty Andrei.

„E exact ce lipsea!!! La strâmtoarea de la Terra, se circulă perfect. De la sens, spre Cetatea Fetei, asemenea... Nu e aglomerat, e o viață extraordinară în Florești! Exact birourile alea lipseau...”, a comentat ironic și Mircea Tot Docolin.

„Ne iasă Căcatul în drum și umblăm aerian, că trotuare nu există, dar suntem smart. Bravoo!”, a scris Albu Adrian.

„Minunat! Se potrivește de minune cu vacile de pe drumuri. Caii deja sunt "moderni"... vacile și baliga se potrivesc mai bine în peisaj... cu birourile astea... și cu digitalizarea Floreștiului”, a remarcat Anca Ioana.

„Faceți, măi oameni, drumuri, școli, grădinițe etc.”, a scris Ovidiu Adrian Mureșan.

„Minunat...asta ca să nu mai simțim mirosul de canalizare de pe Eroilor și să nu ne mai mâncăm nervii în trafic...! Hai să coborâm cu picioarele pe pământ și să rezolvăm probleme mai stringente, domnule Primar!!!”, i-a transmis edilului Mihaela Bozdog.

„No gata! Exact asta mai lipsea. Acum avem absolut tot ce ne trebuie”, a conchis Crăciun Maria Sabina.

Adauga comentariu