Politica

Pe listele la Parlamentare ale PNL Cluj s-au împăcat şi capra şi varza

După cum profeţea Ziar de Cluj acum patru zile, lista pentru Parlamentare a PNL Cluj este rezultatul arătării muşchilor lui Ludovic Orban, Vasile Blaga, Emil Boc şi Alin Tişe. Daniel Buda și-a arătat numai mușchii degetului arătător și a rămas doar cu declaraţiile – şi o să vă explicăm de ce.

A, să nu uităm, pe lista PNL Cluj s-a răsplătit şi trădarea pesedistei Cristina Burciu, pusă pe listă la Camera Derutaţilor pe poziţia eligibilă cu numărul 4. Umeraşul tip pom al fostului primar PeeeeSeeeDeee de Turda, actualmente PNL, va mai încasa degeaba 4 ani de salarizare şi în contul trădării patronului ei, Cristi Matei.

Prin urmare, să trecem în revistă numele aprobate joi seara de către Colegiul Director Județean al PNL Cluj.

La Senat avem aşa:

Deschide lista Oros Adrian, actualul ministru al Agriculturii, voinţa şi dorinţa lui Ludovic Orban.

Poziţia doi îi revine pedelistului Moroșan Mircea, să nu se împută în funcţia de primar al Huedinului în care a revenit pentru al treilea mandat şi să i se asigure o pensionare onorabilă – la fel cum s-a întâmplat şi cu doctorul Florin Stamatian în mandatul care se încheie. Moroşan trebuie să-i pupe mânuţele lui Emil Boc.

Rațiu Radu, director al Cluj Arena, este pus în poziţia a treia prin dorinţa lui Alin Tişe.

Actualmente consilier judeţean, Forna Maria este pe poziţia a patra. Ei, fata aceasta a ştiut să dea bine pentru toate taberele. Ca un exemplu, în 2017, când s-a ales preşedintele TNL naţional, deşi îşi exprimase public susţinerea pentru Radu Surugiu, a ştiut să se plieze după voinţa lui Ludovic Orban şi să voteze cu Glad Varga. Aşa că ea a devenit co-preşedinte TNL la nivel naţional.

Maria Forna este o doamnă iubită. Un alt exemplu, a primit 7500 de euro de la două persoane fizice „cacadou” – după cum stă scris şi în declaraţia de avere. Iar în calitate de asistent la cabinetul europarlamentarului Daniel Buda a obținut un venit anual de aproape 54.000 lei.

Pușcă Mircea, din vechiul PNL, a fost pus pe o poziţie eligibilă la limită ca să nu se mai supere vechii liberali care mai există prin partid.

Pe o poziţie eligibilă numai prin minune Dumnezeească, este gherleanul Sabo Marius, fost primar al municipiului, director la SC Centrul Agro Transilvania SA, instituție înființată în 2004, aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

La Camera Deputaţilor avem aşa:

În sfârşit, după mai bine de 8 ani de tăcere cu privire la interimatul său la Primăria municipiului Cluj-Napoca, lui Moisin Radu îi surâde răsplata de deschizător de listă la Camera Deputaţilor. După trei mandate de consilier local, va lăsa echipa lui Boc pentru a merge la capitală. Așa, Moisin are șansa și să își rotunjească veniturile, deja destul de bunicele oricum, și influența politică.

Printre altele, în declaraţia sa de avere de anul trecut apar terenuri, apartamente, bani în bancă și acțiuni la și părți sociale la Romgaz, Banca Transilvania (valoare 5700 lei), OMV Petrom (valoare 25.280 lei), Bavaria Dekor SRL (valoare 200 lei).

Sărmaș Sabin este pe poziția a doua la Camera Deputaților. Nu s-a omorât prea mult cu munca la privat. A avut norocul să aibă propriile afaceri în IT și acvacultură (e drept nu sunt business-uri mari, dar totuși…), să fie cercetător la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și manager de proiecte la aceeași universitate. L-a ajutat mult și calitatea de membru de partid.

Altfel cum ar fi ajuns membru în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca, consilier local și nu demult a prins funcția de director al Agenției pentru digitalizarea României.

INTERESANT: Sabin Sărmaș, fost consilier local al Primăriei Cluj Napoca, pus la finele anului trecut în funcția de șef al Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), este rudă cu liderul PSD clujean Vasile Dîncu. Pe filieră liberală, Sărmaș este menționat în dosarul de mită în care liderul PNL Cluj, Ioan Petran, a fost condamnat cu suspendare pentru luare de mită. Instituția, proaspăt înființată, pe care o conduce se ocupă de administrarea site-urilor de plăți online de taxe cum ar fi e-guvernare, ghiseul.ro, etc, și ar trebui să se ocupe și de site-ul e-romania.ro, care a costat 12 milioane de euro și nu este funcțional de ani de zile. 

Moldovan Sorin este pe poziția a treia și în cazul lui asistăm deja la o ereditate parlamentară. Odată ce s-a învățat cu binele de la Capitală, îi este greu să se întoarcă acasă în Oradea. Despre el se spunea în urmă cu patru ani că este nepotul lui Vasile Blaga și a fost „parașutat” din Oradea pe listele PNL Cluj pe bază de „pile”. Ziar de Cluj a scris pe larg despre modul cum a ajuns Sorin Moldovan pe un loc eligibil la parlamentarele din 2016. Actualul deputat este fiul lui Petrică Moldovan, om de afaceri din Oradea şi membru ex-PDL.

Juniorul Moldovan a ocupat în timpul guvernării PDL funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport. Ce calităţi l-au recomandat? Talentul lui tac-su de a face bani mulţi numai din afaceri cu statul şi relaţia acestuia suspect de apropiată cu co-preşedintele Vasile Blaga. Cu ajutorul relaţiilor, familia Moldovan și-a construit, în 8 ani cât a fost PDL pe cai mari la guvernare, un mic imperiu financiar din contracte grase de la stat.

Burciu Cristina este traseista pesedistă din Turda care a votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, iar acum figurează pe un loc eligibil pe lista peneliștilor pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, drept răsplată pentru susținerea Guvernului „Lucovid” Orban.

Cîmpean Ovidiu a fost ani la rând „purtătorul de valiză” al lui Emil Boc și al lui Daniel Buda și lipitor de afișe, cea mai de jos funcție într-un partid. Este director la Direcția de Evenimente și Informare din cadrul Primăriei. A început de jos, ca lipitor de afișe în PDL, s-a pus bine cu cine a trebuit în partid și a ajuns manager de proiecte în Primărie.

Ce a manageriat Cîmpean în toți acești ani? Printre proiectele pe care le-a coordonat se numără modernizarea Parcului Central și a clădirii Casino, refacerea infrastructurii Orașului Comoară, Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative, creșterea eficienței energetice pentru mai multe blocuri de locuințe din oraș ș.a.

Coroian Zoltan este vicepreședinte al PNL Cluj, directorul general al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj. Despre această asociație, păstorită de cel care se dorește deputat, Ziar de Cluj a scris, în urmă cu trei ani, un amplu material despre modul în care au fost cheltuite fonduri norvegiene cu scopul îmbunătățirii vieții romilor de la Pata Rât. Atunci am arătat cum pe hârtie totul este frumos, dar în realitate viața locuitorilor de la rampa de gunoi este la fel de mizeră.

Marc Marinela este șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, consilier județean, PNL-ista susținută de Tișe. Pe linie de partid s-a ales cu funcția de șef al ISJ, în urmă cu câteva luni, după schimbarea PSD-istului Valentin Cuibus de la conducerea instituției. Soțul Marinelei Marc este angajat la Rosal, firmă care se ocupă de salubrizarea a jumătate din oraș.

Vaman Daniel este vicepreşedinte PNL Cluj-Napoca și membru în Consiliul de Administrație al BT Arena (Sala Polivalentă), condusă de Ionuț Rusu și el candidat la parlamentare. Este și membru al Consiliului de Administrație al Univers T și al Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca. Vaman a fost cadru militar și administrator al mai multor firme private.

Vaida Ovidiu este consilier local, face parte din Comisia pentru Învățământ, Cultură și Culte. Este și cadru didactic la Universitatea Babeș Bolyai.

Molhem Bashar a fost consilier local, acum este consilier județean. Are un teren, un apartament în Cluj-Napoca, diamante în valoare de 7.000 euro și aur în valoare de 5.000 euro.

Moga Sebastian – la începutului anului a fost numit director al Loteriei Române. În ultimii ani a deținut funcția de director al Loteriei Române Cluj. Este membru al Partidului Național Liberal din 1996. A deținut funcția de membru al Biroului Permanent Municipal al PNL – Cluj Napoca și funcția de vicepreședinte al Biroului Permanent Județean al Tineretului Național Liberal Cluj.

Rusu Ionuț este consilier județean și director al BT Arena (Sala Polivalentă), funcție în care a fost numit pe criterii politice, nu neapărat pentru performanță. Să ne amintim că de multe ori a mers nepregătit în ședințele de Consiliul Local pentru a prezenta raportul de activitate al societății pe care o conduce din 2013.

Steopan Florin este unul dintre angajații cabinetului europarlamentarului Daniel Buda, care cheltuie lunar zeci de mii de euro cu salariile lor. Fotografia vorbește de la sine despre viitorul posibil parlamentar. Florin Steopan este cel în tricou.

Daniel Buda, după cum constatăm din listă, s-a mulțumit să rămână purtătorul de cuvânt al PNL Cluj, el fiind cel care a lămurit mass media clujeană cu privire la altruismul lui Mircea Abrudean de exemplu, care a decis să nu se dea plecat din Prefectură pentru un post de deputat. Hahaha, ce-am mai râs! 

”Este o listă cu oameni tineri, cu oameni cu experiență, care face va face cinste Clujului în viitorul Parlament prin proiectele de legi pe care le vor propune, le vor adopta, demonstrând că sunt aproape de problemele cetățenilor din Cluj și din România. (…) Este un gest mare responsabilitate față de Cluj, față de clujeni, în această perioadă dificilă cauzată de pandemie. A preferat să continue mai departe în fruntea Prefecturii clujene”, a declarat Daniel Buda pentru Cluj24.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *