Pe hârtie stăm bine. Autoritățile locale clujene pot să raporteze combateri la hectar ale ”coronavirusului”!

Carantină strictă, culoare separate, asistență medicală și alte măsuri luate pentru toți cei ce vor veni din Italia? Nu, doar măsuri luate pe brânci, multă hârșogăraie și multă prostie.

Avionul cu care au fost aduși aseară la Cluj-Napoca românii din Bergamo (zonă de criză cum s-ar zice pentru ”coronavirus”; titluri de mass media: ”Măsuri de excepție pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca”, bla-bla-bla), este însuși cel care a fost redirecționat către Roma să-i aducă și pe cei de pe Aeroportul Ciambino (Roma - zonă fără incidente).

Așa, necurățat, nedezinfectat, numai bun pentru fi folosit pentru infectarea a încă unei ture de pasageri, în cazul în care cineva din ”tura Bergamo” era purtător.

De aceea a întârziat: că, până au debarcat pasagerii posibili infectați cu ”coronavirus”, până li s-au dat formularele, alea, alea, în haosul creat de ”autorități”, timpul a trecut. Formularele au ținut loc de ”carantină strictă, culoare separate, asistență medicală și alte măsuri luate pentru toți cei ce vor veni din Italia”…

Cât despre debarcarea ”ciambiniștilor” la Cluj-Napoca - undeva către ora 02.00, a fost un adevărat haos. Toți la grămadă, suflându-ne posibilul virus în ceafă, fără un minim de organizare coerentă, completând cu aceleași pixuri niște formulare cu întrebări stupide. Iar pe mese, încununarea încrederii în Statul român: dezinfectant de la... Hexy Pharma! Da, celebra firmă sub acoperie a securiștilor din ”sănătate” care a vândut diluții nutritive pentru viruși, ân loc de dezinfectanți. A fost ”sinucis” ptronul, nici dracul nu a mai auzit de firma aceasta până ieri când le-am văzut eticheta în Aeroportul Internațional Cluj-Napoca.

Bravo, măi!

Două femei obosite, total depășite de situație, cotcodăceau (când supărate, când total dezorientate), cu niște chestii de luat temperatura în mână (ca niște uscătoare de păr) pe care le îndreptau către fruntea celor care ajungeau în zona controlului cărților de identitate și pașapoartelor, gâtuind și ele coada și întărind senzația de haos. Nici un ”macho” în uniformă nu era pe lângă ele să disciplineze coada.

În rest, toată lumea cu măști pe gură și pe nas (vorbesc despre autorități).

Dar să stați liniștiți, situația este sub control (autoritățile se pot bate pe burtă, satisfăcute că și-au făcut ”datoria”): noi, ăia care am mișunat bot în bot la coada aia, ne-am luat angajamentul că vom sta 14 zile în carantină la domiciliu și vom raporta (dacă va fi cazul) sinopticul fiecărei aceste zile.

Să ne ferească Bunul și Înduratul Dumnezeu de vreo Pandemie. Sau pe Pandemie de noi.

Noi, Statul (asistat mintal) Român.

Cel care ne spune: "Avem tot ce ne trebuie". Da, avem: pixuri și hârtie.

PS: Apropos de ”dezinfectantul” cu care ”ne luptăm” să contracarăm posibila infecție cu ”coronavirus”, dacă Serviciul Român de Informații nu ar avea dreptul, prin lege, să dețină societăți comerciale sub acoperire asupra cărora nimeni, în afara lor, nu are control, poate că Hexy Pharma (Hexi Farma) n-ar fi vândut sute de mii de tone de apă chioară către spitale, poate că unele trusturi de presă nu ar fi înțesate cu ofițeri sub acoperire și poate că ”siguranța statului” ar avea timp și resurse să se ocupe de identificarea și anihilarea adevăratelor amenințări la adresa securității naționale.

Adauga comentariu