Pe guvernanţi îi trezeşte munca şi îi culcă oboseala

Comisia Europeană a returnat Guvernului de la Bucureşti Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă cu zeci de observații extrem de critice despre cum s-a prefăcut elevul Ghinea că-şi face temele. Ca să nu mai declare, ca data trecută, că i le-a păpat pisica.

Sunt mai multe observații extrem de critice, pe mai multe componente, de la infrastructură până la educație; dar, cel mai “de cacao” reproş adus panaramei de PNRR depus de România este că nu corespund datele din documentele Excel cu cele din documentele Word pentru anumite proiecte.

Imediat a sărit premierul Cîţu să ne zică, precum Daea: “Dacă vă conving că nu e bine, ne ferim de rău". Că, vorba aceluiaşi nemuritor: "Eu când cad din pom întâi, mă uit dacă am coaste rupte, pe urmă mă scutur şi abia pe urmă încep să zbier, nu zbier înainte".

Cîţu a scris pe Facebook, dis de dimineaţă că “demontează un fake news”: “Comisia nu a respins PNRR, şi nici nu l-a retrimis”.

Corect. Doar l-a returnat.

Cu zeci de observaţii despre cum datele din dosarele cu şină în format .txt, nu puşcă cu datele din dosarele cu şină în format .xls... Dacă Ghinea şi Cîţu lucrau la o firmă particulară, zburau afară cu formatele .txt şi .xls în braţe. Dar aşa, lucrând pentru propăşirea şi bunăstarea poporului român, vin doar cu texte. Care se potrivesc de minune cu cei 32 de ani de impostură la guvernare şi jaf sistematic aplicat României

Vorba aceluiaşi Daea: “Eu pot să traversez calea ferată, dar după ce trece trenul”.

Eu, sincer, cred că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost scris de către Petre Daea. Gen (citez) "Sunt 12 milioane de oi. Au trei kilograme oaia. O plapumă cât ar fi? Trei kilograme. Ar fi 12 milioane de plăpumi în România pentru săracii ăştia". Iaca genul de format .txt care puşcă clar cu formatul .xls.

Că Ghinea, ca Barna, doar s-a prefăcut că atinge cu degetele tastele, cât să dea bine în poze.

E timpul ca Daea să-i scrie lui Ghinea un comunicat de presă: "Domnule prim ministru, pentru mine ziua este exactă, sarcina de asemenea. Sper că în 30 iunie să avem numai situaţii neclare. Îmi pare rău că noaptea nu este zi, pentru că aş putea rezolva aproape tot în absorbţia de fonduri. Dacă vreţi, vă iau cu mine pe teren, să vedeţi ce lume deşteaptă e în România! Da' să ştiţi ca nici io nu ştiu unde ajung!".

Căci de acuma vom avea parte doar de o revărsare de justificări de genul: "Să preiei cu dibăcie conexiunea factorială, dar mai cu seamă să detaşezi cu putere de percepţie direcţiile de acţiune". Îl şi văd pe Ghinea declarând: "Pe mine nu mă interesează câte picioare are porcul, nu mă interesează guiţatul porcului. Pe mine mă interesează porcul la 110 kilograme, aşa cum spune legea!"

2400 de pagini Word şi 4400 Excel a cerut Comisia? Atâtea i s-au trimis. Ce atâta scandal?

Să apreciem munca, să apreciem cum Ghinea "a stat în solarii cu foc, cu haine suplimentare peste el, îmbrăcându-se suplimentar, îmbrăcându-se cu haine mai groase pe ei, cu mâinile. Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu se face decât pe genunchi".

Să se deschidă larg fereastra guvernării şi să se strige: "Eu nu sunt producător de vorbe, eu sunt producător de fapte".

Să sune mintea: ocupat!

 

Şi, gata!

Adauga comentariu