Pe final de mandat, Șulea demarează o licitație de 18 milioane de lei pentru repararea străzilor din comuna Florești

Primăria Florești a demarat o licitația în valoare de18.568.150,00 lei pentru acordul cadru privind REPARAȚII DRUMURI MODERNIZATE ȘI NEMODERNIZATE ÎN COMUNA FLOREȘTI. Potrivit proiectului urmează să fie demarate lucrări de intreţinere specifice strazilor si drumurilor, în vederea eliminării defecţiunilor şi aducerii drumurilor din localitatiile Floresti, Luna de Sus si Tauti la o stare normală de exploatare.

”Având în vedere starea actuală a drumurilor și a degradărilor evolutive datorate solicitărilor dinamice și a factorilor climaterici, este necesară executarea lucrărilor de întreținere specifice străzilor și drumurilor, în vederea eliminării defecțiunilor și aducerii drumurilor din localitățile Florești, Luna de Sus și Tăuți la o stare normală de exploatare care să asigure siguranța și confortul circulației atât vara cât și iarna”, potrivit caietului de sarcini.

Lucrările vor consta în plombarea gropilor, așternaerea de beton asfaltic, curățarea șanțurilor și a rigolelor, montarea parapeților și a podețelor tubulare, montarea de indicatoare și trasarea marcajelor.

Lista străzilor care vor intra în reparație urmează să fie stabilită ulterior la încheierea contractelor subsecvente. 

Primarul Șulea s-a grăbit să asfalteze străzile care ar trebui să țină loc mult promisei Centuri de Sud, iar lucrările făcute pe repede înainte au început deja să cedeze, așa cum remarcă locuitorii comunei. 

După ce contractul pentru Centura de Sud Florești încheiat cu Kiat a fost reziliat, o altă lucrare demarată de administrația locală din Florești pare să fi ajuns în impas. Lucrările de modernizare a străzii Eroilor sunt mult întârziate, iar după ultima ploaie când a fost descoperită o greșeală de proiectare sunt șanse ca acest contract să fi reziliat și finalizarea proiectului să fie și mai mult întârziată. 

 

 

 

Adauga comentariu