Din oras

Pe ei cine-i ridică? Puşi să aplice legea, poliţiştii locali încalcă legea

Imagini cu angajaţi ai Poliţiei Locale a municipiului Cluj-Napoca încălcând reguli pentru care sunt sancţionaţi majoritatatea şoferilor din oraş pot fi surprinse prin toate cartierele, dar cu precădere în centrul Clujului de cinci stele. Un exemplu de nesimţire a foştilor gardien publici a fost sesizat de către un cetăţean care a imortalizat cum o maşină de la locală staţionează pe trotuar, în buricul târgului, chiar sub indicatorul de oprire interzisă.

Cetăţenii au sesizat în repetate rânduri faptul că  trotuarul din faţa clădirii de la Trezorerie de pe strada Regele Ferdinand a devenit o adevărată parcare publică. În cursul zilei de ieri nu mai puţin de 10 masini se aflau parcate, in rând.

Poliția Locală și Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj sărbătoresc o lună de împliniri mărețe, de la intrarea în vigoare a legii care permite instituțiilor amintite ridicarea mașinilor de pe domeniul public. La ceas aniversar un echipaj al Poliției Locale a fost surprins staționat minute bune pe unul dintre cele mai aglomerate trotuare din buricul târgului, pe strada Regele Ferdinand, la nici 10 metri de indicatorul care interzice oprirea autovehiculelor. Motivați de gestul polițiștilor locali, zeci de șoferi au parcat la rândul lor, cu tupeu, pe trotuarul cu pricina. De la data declanșării procedurii de ridicare a mașinilor, 9 februarie și până la aceeași dată a lunii martie, 270 de automobile parcate neregulamentar au fost „săltate” de polițiștii locali. Culmea ipocriziei a oferit-o chiar directorul Poliției Locale, Marcel Bonțidean, care se lăuda, ieri, în Ziua de Cluj că majoritatea autoturismelor ridicate de subordonații lui au fost din zona centrală, aceași în care astăzi, polițiștii locali au staționat chiar sub indicatorul rutier care interzice oprirea.

Lauda de sine

„Majoritatea maşinilor, circa 95%, au fost ridicate din zona centrală. Prea puţin din cartiere, unde am acţionat doar la sesizări, în cazul în care erau blocate intrări pe proprietăţi private. Sunt multe maşini din alte localităţi pe care le-am ridicat; şoferii parchează în locuri interzise şi pleacă la cumpărături, fără să ştie probabil cum merg lucrurile la Cluj. Nu avem cote zilnice sau lunare de ridicat maşini, dar sunt concetăţeni care nu respectă legea şi îi obstrucţionează pe alţi şoferi sau pe pietoni. Acţionăm prioritar în preajma spitalelor, a băncilor, a zonelor pietonale”, Marcel Bonţidean, directorul Poliţiei Locale, pentru Ziua de Cluj.

Măsura ridicării maşinilor parcare neregulamentar se aplică în cazuri precum oprirea sau staționarea autovehiculelor în stațiile CTP, pe benzile de urgență și cele de siguranță, în intersecții și sensuri giratorii, pe treceri de pietoni, în zone rezidențiale sau pietonale, pe trotuare și piste de biciclete, în parcările cu plată, în cazuri de blocare a punctelor gosposdărești sau a diverselor accese auto, precum și în alte situații, conform legislației în vigoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *