Pe drumurile din județ, doar se mimează deszăpezirea. Alin Tișe se preface că reziliază contractele cu firmele de salubritate

La fel ca în oricare alt an, autoritățile publice din Cluj au fost luate prin surprindere de cantitățile mari de zăpadă. La mijlocul lunii decembrie, străzile din Cluj-Napoca arătau ca niște ulițe de țară, acoperite cu o cantitate mare de zăpadă. În județ, drumurile județene sunt într-o stare mult mai proastă decât străzile din municipiu. După fiecare „sesiune” de zăpadă mai serioasă, drumurile județene au o cantitate atât de mare de zăpadă încât nici nu se mai vede drumul. Astfel de cazuri au fost prezentate pe rețelele de socializare, dar și în presă. 

Abia după ce au fost făcute publice imagini cu dezastrul așa zisei deszăpeziri, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj a ieșit cu declarații publice, la un post de radio local, și a început să se văicărească cât de greu îi este lui cu firmele de deszăpezire. Cu toate că știe că nu va rezilia contractele, nu l-a durut gura să facă pe durul și să amenințe aceste firme cu rezilierea contractelor. 

„CJ administrează 1.290 km de drumuri județene. Au fost probleme pe anumite drumuri, ne cerem scuze celor care au fost afectați de acest lucru. În anumite zile, firmele au fost depășite de cantitatea de zăpadă, mai ales la munte s-au concentrat pe zonele unde exista riscul să rămână oamenii blocați în case. Noi aplicăm penalizări în fiecare zi de întârziere sau de lipsă de intervenție. În final, dacă se repetă, ajungem la rezilierea contractului”, a declarat Alin Tișe, ieri, la un post de radio local. 

Nu a suflat o vorbă despre banii pe care i-a plătit Consiliul Județean pentru așa zisele intervenții pe drumurile din județ.  S-a mulțumit să arunce în eter vorbe despre rezilierea contractelor. 

„Mi-aș fi dorit, dacă aș putea, mâine să reziliez contractul, însă odată reziliat trebuie să intrăm într-o nouă procedură de licitație, care s-ar încheia peste un an. Practic, am rămâne pentru această iarnă fără nicio firmă care să deszăpezească, iar acesta este motivul pentru care nu pot să trec mâine la reziliere acolo unde sunt nemulțumit”, a mai spus președintele Consiliului Județean Cluj. 

Vom reveni cu informații ample despre sumele cheltuite din bugetul județului pentru deszăpezire, după ce Consiliul Județean ne va transmite un răspuns la solicitarea noastră. 

Adauga comentariu