Pe cine saruti de noapte buna

Ma uit la el, care ma suna acum cateva zile sa imi spuna (sa nu ceara dovezi, ca le am) ca sunt cel mai bun si ca sunt obsesia lui si ca vrea sa uite cat de prost a fost si ca... e ora 12 ziua si il ascult si il intreb daca si-a luat medicamentele. Are maieu si, in schizoidia lui bahica, cand isi ia zyprexa cu votca, se face ca uita ca e un om singur si transpirat al carui copil a putrezit deja in mormant din cauza drogurilor si ca el putea sa fie acolo, dar nu a fost, ca putea sa fie TATA, dar el e un om bolnav pe acte si nu avea cum sa fie un bun tata, stigma cu care va trai pana cand isi va lua zilele intr-o zi. Copilul lui a crescut fara el, a crescut bagand prafuri, a crescut in azile de detox si el nu se simte vinovat de moartea lui, desi, cand e fara medicatie, isi aduce aminte sigur ca fiul lui a murit in alta tara singur, fara tata, a murit ca un servetel uscat pe sosea, pe care vantul il spulbera si nu va fi nimeni sa si-l aminteasca. 

Ma uit la ea, scarnava, neagra si grasa, dar grasimea ei, spre deosebire de a mea, e una facuta din ura. E neagra, nu la grasime, caci asta vedem, e neagra la suflet si in ovarele ei e negru totul. Asa lasa Dumnezeu cate o desinenta sufleteasca celor ce sunt oricum jegosi: lasa un destin ce trebuie sa se termine fara fruct. E felul lui de a spune ca nici macar nu ai incercat sa ii zambesti vietii.

Altul e cal batran si se uita la ea, pe care o adora dintotdeauna. A vrut sa o aiba mereu, a avut-o mereu sexual in multi ani, dar niciodata alaturi in viata de barbat. Iar ea stie ca e un ratat si, chiar daca il lasa pe vremuri sa ii mai desfaca zabrelele, nu l-a lasat sa zamisleasca, nu a avut in el incredere ca poate fi barbat. Iar el jinduieste si se uita la copilul ei facut cu altul, si se usca si se stinge ca taciunele nefolositor. Ce trist e sa vezi copilul talentat al altuia care putea fi al tau! 

Iar astalalt e ratat cronic si nici nu il ajuta aerul: imbatraneste prost, furand cuvinte pe care nu le stie rescrie corect gramatical, fiindca e un hot batran si analfabet. A avut neveste cat Tariceanu, pe vinilul carora altii au facut ce trebuia sa faca un barbat.

Inca unul din ei ce seamana cu un troleu imi spunea acum 4 ani ca l-a inselat nevasta dupa ce i-a facut 2 copii si care s-a cuplat cu un fotograf ce avea obiectivul mai mare. Si amandoi imi plangeau in telefon, unul ca nu iarta, alta ca nu mai revine la microcip, iar azi, in nimicnicia vietii lor ce incape pe un USB din Lidl, atat de putin au realizat, se cred superiori prezervativului. Ea insa tot la obiectivul mare viseaza. Sau il cauta pe mobil.

Si de aia zic: cu toate pacatele mele, ce strang eu in brate ei nu au. Nici carne serpita din iubire, ochi care sa ii priveasca cu iubirea unui copil, nici imbratisarea cuiva care te iubeste neconditionat, indiferent ca vine sau nu sfarsitul lumii.

 

Comentarii

Ion A.

10.10.2019 01:41

excelent, am recunoscut doua din personaje :))

Adauga comentariu