Pe Cetățuie s-a deschis un nou local cu lipici. La desert se servesc specialități de rahat autohton – FOTO

Cetățuia este tot mai căutată de când pandemia a restricționat activitatea restaurantelor, a sălilor de fitness, a cluburilor și a barurilor. Dornici să tragă în piept o gură de aer curat, clujenii bat tot mai des aleile și cărările de pe Cetățuie. Și vor fi tot mai mulți clujeni pe Cetățuie acum că temperatura este favorabilă ieșirilor în aer liber.

De dorința clujenilor de a inhala aer curat prin mască a profitat un grup de antreprenori locali ingenioși, care, până nu demult, aveau un mic restaurant cu specific ardelenesc, în apropierea Primăriei sau în buza Primăriei, ca să îl parafrazăm pe domnul primar Emil Boc. Afacerea lor a ajuns pe butuci de când cu restricțiile impuse de mârșavul Guvern liberal. Antreprenorii nu au stat însă mult pe gânduri și s-au reorientat.

„Am văzut că Cetățuia este un vad bun, ne aduce mulți clienți în această perioadă și ne-am gândit ce putem face. Împreună cu asociatul meu am găsit acest spațiu, chiar lângă scările principale, l-am închiriat la un preț de nimic de la Primărie și am pus un minim de mobilier format din roci pe care le-am smuls din zidul cetății. Meniul este inedit, bazat pe dorința clujenilor de a trage în piept aer curat. Practic avem deocamdată un singur produs – Cremă de Aderpren, care se servește la pungă, prin inhalare. Pentru amatorii de senzații tari gândim acum o rețetă derivată din cea a Cremei de Aderpren. Noul produs se va servi cu lingurița, tot din pungă sau va putea fi fumat după ce în prealabil va fi ars la un foc de tabără”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Adenol Lipicescu, unul dintre asociații noului local.

Acum este în faza de testare și modul de servire a desertului. Asociații localului au inventat o rețetă de rahat autohton. Întocmai ca în jocul „Egg hunt”, proprietarii restaurantului vor ascunde desertul în diferite locuri de pe Cetățuie, iar clienții îl vor căuta pe baza unor indicii și a unei hărți oferite de patroni.

Cetățuia oferă o mulțime de alte metode de petrecere a timpului liber:

adăpare cu apă de ploaie din vălaie sculptate de specialiștii Primăriei

ruptură de gleznă pe scări decorate cu trepte lipsă

cules de noi specii de flori de primăvară

admirat opere de artă modernă

prăjit creierii la foc de tabără

Toate aceste acțiuni inedite fac parte din programul Primăriei Cluj-Napoca de modernizare a Cetățuii. Programul a început anul trecut și a fost finalizat recent, cu trei luni mai devreme decât termenul estimat. Pe această cale, adresăm calde felicitări conducerii orașului.

Adauga comentariu