Pe Brâncuși se va construi un bloc cu cinci etaje. Vecinii spun că regimul de înălțime e prea mare, Primăria susține că totul este perfect legal

Pe strada Constantin Brâncuși nr. 98 se va construi un bloc cu cinci etaje. Deși vecinii s-au opus acestui proiect, motivând că regimul de înălțime este mult prea mare în comparație cu celelalte imobile, care au cel mult un etaj plus mansardă, în ședința de Consiliu Local de marți, PUD-ul proiectului imobiliar a fost aprobat. Odată cu ridicarea noului imobil, în zonă traficul va fi și mai aglomerat, iar bătălia pentru un loc de parcare va fi și mai acerbă.

Pe o suprafață de aproximativ 400 de metri pătrați, pe strada Constantin Brâncuși se va construi un imobil cu regim de înălțime subsol+parter+trei etaje+două etaje retrase. Potrivit locuitorilor din vecinătate, la parter va fi și un restaurant.

Vecinii viitorului bloc s-au opus construirii acestuia, au trimis cereri și sesizări, s-au prezentat în ședința de Consiliu Local cu argumente.

“Pe o suprafață de 395 mp se construiește o clădire prea mare, nerespectând PUZ-ul zonei. Se aglomerează zona și parcările disponibile sunt insuficiente și afectează construcția proprietate personală de la Brâncuși 100”, spune unul dintre vecinii viitorului proiect.

Alți proprietari de locuințe din vecinătatea viitorului bloc se opun acestui proiect din cauză că imobilul va fi mult prea aproape de casele lor. Nagel Ildiko scrie într-o cerere adresată primarului Emil Boc că nu i se pare normal ca într-o zonă cu imobile de cel mult un etaj plus mansardă să apară un bloc cu cinci etaje, care va găzdui și un restaurant. Femeia mai arată în cerere că distanța dintre propria casă și imobilul care se va construi va fi o distanță de doar 7 metri.

Călin Văduva, proprietarul unei case de la numărul 100 afirmă că fundația casei sale va fi afectată de viitorul șantier.

„Construcția nu respectă regimul de retragere. Prin construcție va afecta fundația casei mele”, spune bărbatul.

Oamenii susțin că deja sunt probleme cu parcările pe Constantin Brâncuși și estimează că după ce va fi gata blocul, situația va fi și mai deranjantă.

“Vorbim de o construcție similară unui bloc comunist de 7-8 etaje, pe 350 mp de teren, lucru care în momentul de față nouă ne creează destul de multe probleme, odată prin faptul că zona este extrem de aglomerată, parcările sunt insuficiente. Deja avem probleme în zonă prin faptul că de fiecare dată cine vine acolo parchează pe Brâncuși sau parchează pe zona noastră și suntem în situația în care un astfel de bloc nu are o soluție de parcări. Problema noastră nu este că se construiește, ci dimensiunea construcției și modul în care ne afectează proprietatea”, afirmă unul dintre locuitorii din vecinătatea proiectului imobiliar.

Daniel Pop, arhitectul șef din cadrul Primăriei precizează că totul este perfect legal și că se poate aproba fără probleme acest proiect imobiliar.

“Viziunea PUG-ului este așa cum au prezentat-o domnii în soluția de proiectare, se prevăd clădiri înalte, mai ales cele pe colț, pentru a marca intersecțiile. Lucrarea propusă se încadrează perfect în regulamentul de urbanism, chiar sub indicii admiși”, declară Daniel Pop.

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea construirii blocului a fost votat, în ședința de Consiliu Local, de marți, cu 21 de voturi pentru și două abțineri.

Comentarii

geo

06.09.2017 18:03

Sa-i fta D-zeu pe cei din comisia de urbanism. Eu am 1500mp teren cu deschidere la strada de 18m dar nu ma lasa sa construiesc o casa de 100mp pe un singur nivel, ca le trebe PUZ si studiu de trafic si alte prostii. Am dat in judecata primaria, astept termenul.

Dudu

07.09.2017 07:52

geo,daca nu dai spaga nu vezi autorizatie veci.

flegmenta

07.09.2017 01:02

problema lor pare sa nu fie cate etaje are blocul, CI FAPTUL CA "SE AGLOMEREAZA ZONA" si "NU MAI AU EI UNDE PARCA".CE MOTIVE SUNT ASTEA BA??!!

Claudia

07.09.2017 03:37

N-am să înțeleg niciodată cum un primar și aparatul său administrativ își permit să calce în picioare legi, regului, oameni! PUZ-ul nu este ceva subiectiv, este o regulă ce reglementează înălțimi, distanțe față de vecini, cum poate fi interpretat de primărie în detrimentul celor care locuiesc în zonă de zeci de ani? Chiar așa de mare e șpaga, chiar atât de influenți ăștia, constructorii de blocuri între case? Dacă e zonă de case, cum Dumnezeu își permit, toți, de la primul conțopist la nemernicul de primar să distrugă, să deformeze să mutileze orașul? Cum să aprobi, iar și iar, bloc între case? Până când? Pe nemernicii ăștia chiar nu-i poate opri nimeni? Cei de la urbanism sunt chiar Dumnezei, fac, efectiv, ce doresc? Toți, toți sunt corupți? Toți iși primesc "tainul" așa că aprobă orice li se cere? 

luca

07.09.2017 23:12

nu trebuie abuzat cu PUZ-urile. Legea 350 e clara. PUZ se face in zonele de restructurare doar daca PUG-ul nu are reglementari clar stabilite. In cazul strazii Brancusi, unde o buna parte e in zona de restructurare, nu trebuie facut PUZ. 

Eci

07.09.2017 11:52

E la moda ca unii vecini sa facă reclamație , ca in cazul prezentat. Dacă nu va place ca se construiește in oraș , luați-va 10000 mp in afara sau sus pe dealul Cetățuia , sa fiți doar voi și nu veți avea probleme cu veverițele ,păsările și căprioarele . 

mihaela

07.11.2017 17:51
dar de mizeria care o fac ca pun servituti de utilitate publica pe proprietatile oamenilor stiti????? Stiti cum se finalizeaza???? prin expropriere DE ASTA CE MAI ZICETI ??? chipurile ca vor face in viitor nu se stie cand lucrari pt utilitate publica ceea ce e neconstitutional , DACA NE RESEMNAM LA TOT CE FAC EI O SA AJUNGEM SA NE SCOATA DIN CASELE NOASTRE CU UN SUT IN FUND dar magazinele second hand din tot centrul nu-s in stare sa le scoata , cel mai penibil centru din Romania

Adauga comentariu