PDL al PNL este ținut în suspans de Justiție: Se reiau la CAB audierile de martori în dosarul lui Vasile Blaga. DNA a trimis al doilea acord de recunoaştere a vinovăţiei

Curtea de Apel Bucureşti reia, marţi, dezbaterea apelului procuorilor DNA în dosarul fostului ministru Vasile Blaga, după ce Tribunalul Bucureşti a decis achitarea acestuia pentru fapta de trafic de influenţă cercetată la DNA Ploieşti.

Este de precizat că, recent, procurorii DNA au transmis instanţei de judecată acordul de recunoaştere al vinovăţiei a omului de afaceri Horaţiu Berdilă, cel pentru care se presupune că Blaga trebuia să îşi trafice influenţa.

Legat tot de acuzaţiile de trafic de influenţă aduse lui Vasile Blaga în decembrie 2016 fostul primar Gheorghe Ştefan a încheiat tot un acord de recunoaştere a vinovăţiei, în care îşi asuma fapte ce erau în legătură cu acuzaţiile DNA pe numele lui Blaga.

Astfel, la acest moment există două persoane care au recunoscut vinovăţia faptelor pe care le-au comis şi care au încheiat acorduri cu magistraţii DNA.

Aceste acorduri totuşi trebuie confirmate de către un judecător potrivit rigorilor legale. Acordul lui Gheorghe Ştefan a fost confirmat în vreme ce acordul omului de afaceri Berdilă urmează să fie analizat de Tribunalul Bucureşti.

În acest context Curtea de Apel București a stabilit termen pentru începerea dezbaterilor privind apelul DNA în dosarul lui Vasile Blaga pentru marţi.

În 17 septembrie 2019 instanţa a amânat la primul termen discuţiile pentru a da timp avocaţilor lui Blaga să pregătească apărarea.

În acest dosar procurorii DNA acuză că în perioada 2011-2012, în calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, Blaga a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 de euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale.

Suma totală de 700.000 euro a fost primită prin intermediului lui Gheorghe Ştefan, vicepreședintele respectivei formațiuni politice (500.000 de euro) și printr-un alt intermediar (200.000 de euro).

CITEȘTE: Șeful Poliției Bihor scosese “la plimbare” 700.000 de euro în mașina lui Vasile Blaga. Mașina să nu ruginească, banii să nu mucegăiască

Adauga comentariu