Paza si Protectie SRL, firma Consiliului Judetean, se chinuie sa reziste pe piata

Una dintre firmele problema a Consiliului Judetean Cluj, Paza si Protectie SRL, metamorfozata din fostul Corp al Gardienilor Publici Cluj, se chinuie in continuare sa faca fata concurentei de pe piata. Chiar daca datoriile le-au mai scazut problemele sunt departe de a se fi rezolvat. Scandalurile in care a fost implicata societatea, alimentate de diferite interese politice, nu par sa ii fi adus vreun beneficiu societatii.

“Datoriile au mai scazut, numai ca se descurca greu pe piata asta de licitatii. Noi ii ajutam, ii sprijinim, dar nu putem sa impunem nimanui un contract. Incercam sa ii promovam, sunt 300 de oameni acolo. Ma doare sufletul cand scot la licitatie un serviciu de paza si la final castiga alta firma, dar astea sunt procedurile, nu poti sa impui niciun contract de paza. In final va trebui sa gasim si alte alternative de finantare, nu stiu ce ar putea fi, dar cu siguranta exista”, a aratat Vakar Istvan, vicepresedintele cu atributii delegate de presedinte a Consiliului Judetean Cluj.

Potrivit ultimelor date financiare disponibile, in 2013 Paza si Protectie avea o datorie de 1,3 milioane de lei si o pierdere de 563.000 de lei.

Adriana Sabou, directoarea repusa in functie in luna mai, nu a putut fi contactata.

Dupa ce a fost data afara de doua ori intr-un an de la sefia firmei, Adriana Sabou a fost repusa in functia de director, post reinfiintat de CJ, in luna mai a anului trecut. Acelasi post a fost desfiintat in toamna 2013 de Consiliul Judetean din dorinta de a face economie. Apoi s-a infiintat un post de director pentru a pune in aplicare sentinta civila 2700/2014, sentinta care ii da dreptate lui Sabou.

Scandalul a inceput la finalul anului 2012, cand femeia a fost inlocuita politic de protejatul PSD, Robert Cojan. Sabou a actionat firma in instanta si a castigat despagubiri in valoare de 80.000 de lei, precum si repunerea in functia detinuta anterior, adica cea de director. Dupa un sir de taraganari Sabou a fost repusa in functie in toamna anului 2013 pentru scurt timp, inainte sa i se desfiinteze postul.

Scandalul nu s-a rezumat doar la asta. La un moment dat Ioan Oleleu, vicepresedintele CJ Cluj a acuzat-o pe Sabou ca ar fi incercat sa il mituiasca.
Potrivit vicelui, Adriana Sabou ar fi incercat sa ii ofere o suma de bani prin intermediul altor persoane, cu scopul de a-l convinge sa o mentina in functia de director al societatii Consiliului Judetean, Paza si Protectie Cluj.
“Vreau sa declar in mod public ca Adriana Sabou si-a trimis inaintasii pentru a-mi oferi mita sa o mentin in functie”, a spus Ioan Oleleu.
Cel care a fost numit in locul lui Sabou la sefia societatii, Robert Cojan, vine pe filiera PSD, partid din care face parte si vicele Oleleu. Cojan a demisionat din functie in urma cu o saptamana. La randul ei Adriana Sabou neaga acuzatiile lui Oleleu si spune ca dreptatea e de partea ei, avand o sentinta judecatoreasca de repunere in functie.

Apoi au fost “sifonate” in presa decontari de alcool, ceasuri si haine de pe vremea sefiei Adrianei Sabou la Paza si Protectie SRL.
Mai multe bonuri fiscale, note de plata si facturi au fost decontate de SC “Paza si Protectie Cluj” SRL Cluj, din fondul de protocol al societatii. Cateva au fost transmise mass-media, iar aceste documente releva pe ce a cheltuit societatea subordonata Consiliului Judetean Cluj banii de protocol. Cantitati insemnate de alcool, mese la restaurant, chiar si un ceas cumparat de la o bijuterie din Floresti, haine, pungi de cadouri. In total, 20.000 de lei, protocolul societatii in perioada august 2010 – noiembrie 2012.

Adauga comentariu