Paza de 33.000 de lei pentru Pata Rat

 

Primaria pune la bataie 33.000 de lei pentru servicii de paza la halele din Pata Rat, construite din fonduri europene pentru doua firme cu activitatea de reciclare, cu scopul de a crea locuri de munca in acea zona defavorizata.

Contractul se va incheia pentru minim doua posturi fixe de paza cu cel putin un agent la fiecare post, si pentru interventie rapida asigurata prin minim doua masini de interventie cu cate doi agenti. Durata contractului va fi de cel putin doua luni si pana la inchirierea spatiilor.

In urma cu o luna proiectul european era finalizat in proportie de 93%, termenul fiind sfarsitul anului.

Municipalitatea a alocat peste un milion de lei pentru proiect, finantarea UE fiind de doar 802.000 de lei din totalul de 1.827.000 de lei. Practic proiectul prevede construirea a doua hale de cate 366 de metri patrati in care sa functioneze IMM-uri in domeniul reciclarii deseurilor.
Contractul de finantare pentru proiect a fost semnat in 24 ianuarie 2014. Municipalitatea a pus la bataie 1.276.492 de lei pentru constructia halelor, bransamente, instalatii sanitare, electrice, termice, amenajari exterioare si imprejmuire. Suma la care a fost incheiat contractul este 1.265.086 de lei cu societatea  Nord Conforest SA din Gilau.

Cele doua firme care vor functiona in cele doua hale sunt Salprest Rampa, societatea care administreaza groapa de gunoi de la Pata Rat si Eco Smart Life.

Firmele trebuie sa creeze 10 locuri de munca, iar angajatii sa fie persoane defavorizate stabilite in zona Pata Rat de etnie rroma, femei si barbati, in numar egal.

Locurile de munca vor fi mentinute minim cinci ani , chiar daca persoana angajata initial va fi inlocuita cu o alta persoana din aceeasi categorie. Cele doua IMM-uri vor compacta minim 100 mc /zi deseuri reciclabile, fiecare, pe care le vor revinde aigurandu-si astfel venituri pentru functionare si plata salariilor. Tot IMM-urile trebuie sa-si asume plata utilitatilor, iar chiria pentru locatie este modica. Contractul se va semna pe o perioada de cinci ani.

Eco Smart Life SRL, infiintata in 2010, este firma lui Vasile Ilies. Asociate sunt si firmele Ecclesia SRL si Arhiconstruct Proiect SRL. Anul trecut a inregistrat un profit de 8.700 de lei, la o cifra de afaceri de aproape 1,6 milioane de lei.

Salprest Rampa SRL ii are ca administratori pe Vasile Fratean, Adriana Vadean si Gilda Bruchental. Cu un numar mediu de 59 de angajati, societatea a inregistrat o pierdere de 110.000 de lei in 2014, la o cifra de afaceri de 6 milioane de lei.

 

Adauga comentariu