Patru străzi din centru vor fi modernizate – Nu se pot face piste pentru biciclete, dar se instituie sens unic pentru transportul public

Patru străzi din zona centrală a orașului vor fi modernizate în perioada următoare. În ședința extraordinară de astăzi au fost votate proiectele de hotărâre pentru aceste străzi. Este vorba despre Vasile Alecsandri, Sindicatelor, Cardinal Iuliu Hossu și George Coșbuc. Ppistele pentru biciclete vor lipsi de pe unele din aceste artere.

Nu se vor putea realiza piste pentru biciclete pe Vasile Alecsandri și Sindicatelor din cauză că trotuarele sunt foarte înguste.

„Am ținut cont de toate rigorile pe care le putem avea la dispoziție pentru a se încadra în ansamblul celorlalte străzi modernizate. Cea mai importantă preocupare a fost cea legată de pistele pentru biciclete. Am analizat cu specialiștii toate implicațiile pe care proiectele le au astfel încât să putem asigura și mobilitatea alternativă. Din nefericire nu putem realiza piste distincte de biciclete nici pe Vasile Alecsandri, nici pe Sindicatelor din cauza dimensiunii foarte înguste pe care o au străzile respective. Dar pistele de biciclete din Parcul Mare sunt corelate străzile Cardinal Iuliu Hossu și Emil Isac, deci vei putea veni putea veni liniștit din Parcul Mare”, a explicat primarul Emil Boc, în cadrul ședinței.

Conducerea Primăriei a găsit însă o soluție de compromis în cazul pistelor pentru biciclete.

„De asemenea, dacă am fi creat o bandă pentru biciclete ar fi însemnat să distrugem zeci de arbori din zona Parcului Central și care ne-ar fi adus alte probleme legate de politica de mediu. Dar nu am abandonat ideea de biciclete și pot să vă spun că odată cu realizarea modernizarării zonei Uzinei Electrice, Mărginașă atunci vom putea avea pe George Coșbuc piste pentru biciclete pentru că în acel moment se degrevează traficul de pe Coșbuc și se împarte cu străpungerea de pe Uzinei Electrice și vom putea avea pe Uzinei Electrice piste pentru biciclete”, a mai spus Boc.

Pe Moților și pe Cardinal Iuliu Hossu se va institui sens unic. După modernizare, Comisia de Circulație va analiza acest lucru.

„Odată cu modernizarea acestor străzi va intra în analiza Comisiei pentru Circulație instituirea de sensuri unice pe Moților, respectiv Cardinal Iuliu Hossu în ceea ce privește transportul public și nu numai. În momentul când reușim să corelăm aceste axe de transport unic, fiind transport public dedicat vom putea avea și piste de biciclete pe aceste axe de transport public”, a precizat primarul.

Adauga comentariu