Patru demisii în Baroul Cluj, după dezastrul cu examenul de absolvire INPPA: „Rămân alături de avocați și de apărarea lor, așa cum am făcut-o întotdeauna”

Fostul decan al Baroului Cluj, avocatul Mircea Pop, și-a anunțat demisia din funcția de reprezentant al Baroului Cluj în INPPA Centrul Teritorial Cluj.  Mircea Pop critică lipsa de reacție a centrului de la Cluj. 

Alături de fostul decan au demisionat și: prodecanul Victor Rusa și avocații Călin Iuga, Cristina Cuibuș și Mihai Bejenaru.

 

„Pentru colegii mei, avocații din Baroul Cluj: azi am renunțat la calitatea mea de reprezentant al Baroului Cluj în INPPA Centrul Teritorial Cluj și mi-am dat demisia din funcția de director executiv adjunct al aceluiași Centru. Lipsa de reacție a conducerii acestui Centru, precum și a conducerii Baroului Cluj, față de modul de organizare a examenului de absolvire INPPA sesiunea noiembrie 2020, sunt incompatibile cu modul meu de a înțelege apărarea avocaților stagiari, aflați acum într-o situație de neacceptat. Dacă organele reprezentative ale avocaților nu îi apără in momente dificile, cine sa îi apere? Rămân alături de avocați și de apărarea lor, așa cum am făcut-o întotdeauna. Susțin viitorul avocaturii, reprezentat de cei aflați la începuturile profesiei!”, a precizat fostul decan, avocatul Mircea Pop. 

Mai bine de o sută de avocați stagiari au protestat în ieri seară, 16 noiembrie, la Cluj, București și Timișoara, din cauza subiectelor de la examenul de definitivat, potrivit clujust.ro.

Stagiarii cer demisia directorului INPPA, Dan Oancea, și anularea celor 9 grile.

 

Adauga comentariu