Patronul Fany a folosit 15 cartele de telefon in discutiile cu Dobrila, directoarea de licente ARR

Stefan Cadar a schimbat in ultimele 3 luni 15 cartele de telefon, in incercarea de a ascunde conversatiile cu angajata ARR, Daniela Dobrila, cea care i-a ajutat pe patronii Fany sa castige cat mai multe trasee la licitatia de transport in judetul Cluj, arata judecatorii in motivarea arestului preventiv. Tertipul folosit de Cadar  este similar celui din dosarul Apostu, cand fostul primar al Clujului folosea nu mai putin de 17 telefoane mobile la care schimba cartelele frecvent incercand sa se fereasca de anchetatori.

“Mai trebuie sa subliniem si ca actele de la dosar au creionat, aspect evidentiat si anterior, modul in care inculpatul  C.E.S. (Cadar Eronim Stefan – n.red.)  si-a schimbat cartelele  telefonice pentru contactele sale, in general, si cu inculpata D.D., in special. Astfel, pe parcursul a 3 luni de zile inculpatul C.E.S. a schimbat un numar de peste 15 cartele telefonice, ori daca activitatile desfasurate de catre inculpat ar fi fost unele oneste, transparente, este evident ca tot acest efort de ascundere nu ar mai fi avut loc”, se arata in documentul citat.

Anchetatorii arata ca la un moment dat Olezia Cadar l-ar fi certat pe sotul sau pentru convorbirile prea lungi si explicite la telefon.

“C.O. (Cadar Olezia – n.red.) a intervenit si l-a certat pe sotul sau ca vorbeste prea mult si prea explicit la telefon, replica inculpatului fiind de calmare a sotiei sale, pe care a asigurat-o ca tocmai ce a schimbat cartela la telefon si nu poate sa fie interceptat”, se mai arata in motivare.

Tot din interceptari reiese ca sotii Cadar foloseau expresia “ciocolata” pentru a denumi sume de bani, care trebuiau livrate Danielei Dobrila.

“Din  interceptarile convorbirilor telefonice purtate de inculpati in perioada 13-17.12.2013, rezulta ca cei trei inculpati au convenit ca prin intermediul martorului  N.I.A., sotii C. sa ii trimita  inculpatei D.D. o "ciocolata", tradusa ulterior de catre aceiasi inculpatii in discutii ca fiind vorba de suma de 10.000 lei. Inculpatul C. S., in timp ce se afla impreuna  cu sotia sa, inculpata  C.O.,  i-a  explicat  martorului  ca  banii  trebuie  remisi in dimineata zilei de 17.12.2013 la ora  6,30 inculpatei D.D. personal, atragandu-i atentia sa nu lase "ciocolata" pe mana  parintilor inculpatei, ca asa i-a cerut inculpata D., sa aiba grija ca "exista  pericolul ca batranii sa pape ciocolata si sa faca diabet".  

Magistratii Tribunalului Cluj au decis arestarea preventiva a patronului Fany, Stefan Cadar pentru 30 de zile. Sotia acestuia, Olezia Cadar, precum si directoarea de licente a ARR, Daniela Dobrila, cercetate in acelasi dosar sunt arestate la domiciliu tot pentru 30 de zile. Patronii Fany sunt cercetati de procurori pentru ca ar fi dat mita 10.000 de lei, o masina, un televizor, un mp3 player, boxe si haine directoarei Daniela Dobrila din cadrul Autoritatii Rutiere Romane, pentru a "aranja" licitatia pentru traseele judetene din Cluj, pentru perioada 2014-2019.

 

Adauga comentariu