Patronul Coral, contrazis de Primarie. Incasa anual 10 milioane de lei, nu 6 milioane

Patronul Coral Impex, Alexandru Badea, a declarat pentru Ziar de Cluj ca societatea sa incaseaza anual 6 milioane de lei de la Primaria Cluj-Napoca pentru serviciile de deratizare si dezinsectie. Acesta este insa contrazis de informatiile furnizate de administratia locala publicatiei Actual de Cluj, de unde reiese ca suma primita de la Cluj este mult mai mare.

“Dupa prelungirea contractului in 2011 si 2012, administratia locala a platit firmei Coral peste 8,3 milioane lei, respectiv peste 9,9 milioane de lei, dupa cum a informat Biroul Mass media al primariei. in 2013 si in 2014, primaria a fost si mai generosa platind pentru actiunile de deratizare si dezinsectie peste 10,4 milioane lei, respectiv peste 10,2 milioane lei. Potrvit administratiei locale, in 9 ani de contract, Coral Impex a incasat de la bugetul local al primariei peste 66 de milioane lei, insemnând 15 milioane de euro, din care jumatate s-au platit in trei ani de contract prelungit fara licitatie”, se arata in materialul semnat de Luminita Silea in luna februarie a acestui an in Actual de Cluj.

Descinderile din aceasta dimineata, de la Primaria Cluj-Napoca, fac parte dintr-o ancheta mai ampla a DNA, coordonata de procuroriii Serviciului Teritorial Cluj. Acestia verifica contractele societatii din Ploiesti, Coral Impex SRL, cu mai multe primarii din judetele Cluj, Alba, Salaj, Sibiu, Mures si Prahova, privind serviciile de deratizare si dezinsectie a domeniului public.

Cat priveste contractul societatii cu Primaria Cluj-Napoca, acesta este in vigoare inca din 2006, iar in 2010 a fost prelungit, fara licitatie publica.

 

Adauga comentariu