Pasajul subteran Minerva, ignorat de autorități, e un focar de infecție pentru mănăștureni

În Mănăștur, cel mai mare cartier al Clujului de 5 stele, încă mai există un pasaj subteran asupra căruia autoritățile publice nu au intervenit, practic, niciodată.

Tavanul pasajului din zona Minerva se dezintegrează, scorojit, peste trecători, pereții sunt sparți, pictați de vandali și îmbibați cu urină, iar mirosurile sunt pestilențiale.

Copii și persoane în vârstă traversează zilnic acest pasaj, riscându-și sănătatea, fiindcă fecalele, urina și mizeriile adunate aici sunt un focar de infecție.

„Pentru că situația în zonă este scăpată de sub control, în 2013 oficialii municipalității au declarat ca au în vedere închiderea pasajelor”, scria Ziar de Cluj în anul 2014.

Ziar de Cluj a prezentat situația degradantă a acestui pasaj și în 2017: În Clujul de 5 stele încă mai există, în zona Minerva, un pasaj pietonal de 5 excremente!

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță cu surle și trâmbițe, în 2020, proiecte de străzi smart și modernizări fastuoase, în timp ce infrastructura vechilor cartiere zace în fecale și în paragină.

Adauga comentariu