Pasajul Minerva din Mănăștur a rămas un focar de infecție, în plină pandemie

În cartierul Mănăștur există 3 pasaje pietonale nu de 5 stele, ci de 5 excremente. Cele două pasaje de pe Calea Florești au fost „modernizate” în anul 2016, mai precis au fost spoite prost, în așa fel încât 4 ani mai târziu au ajuns din nou o ruină.

Citiți și:

Pasajele subterane de pe Calea Florești, „modernizate” acum 4 ani, sunt distruse deja de infiltrații

Cel de-al treilea pasaj din Mănăștur, aflat în zona Minerva, a fost omis de la modernizare, rămânând o budă de peste un deceniu. În 2013, oficialii Primăriei declarau că au în vedere închiderea pasajelor din cel mai mare cartier al orașului, situația lor dezastruoasă fiind scăpată de sub control.

Pasajul Minerva nu a fost închis, el rămânând la dispoziția clujenilor pe post de toaletă publică ad-hoc.

În plină pandemie, pasajul e plin de excremente, un focar de infecție în Clujul ”smart”, în orașul de 5 stele, cu cea mai bună calitate a vieții:

Iar zidurile sunt pline de infiltrații, distruse de apă și de nepăsarea autorităților:

În bătaie de joc, scărilor de acces le-au fost adăugate și rampe pentru persoanele în scaun rulant, rampe cu o înclinație atât de mare încât, dacă ar fi folosite, ar putea cauza accidentări grave, ori chiar decesul celor care le-ar folosi:

Aceste rampe ar trebui desființate urgent și înlocuite cu altele care să nu pericliteze viața persoanelor cu handicap, care, dacă ar trece cu bine de prima rampă, ar da de a doua, turnată cu gropi pe care niciun scaun rulant nu le-ar putea traversa în siguranță:

În Clujul în care calitatea vieții locuitorilor este proclamată de către primar la fiecare intervenție publică, persoanele cu dizabilități au la dispoziție asemenea rampe de acces:

În timp ce primarul Emil Boc le promite clujenilor metrou, Clujul are pasajul de mai sus, pe care Primăria Cluj-Napoca nu a fost capabilă să îl renoveze de un deceniu. Atâta s-a putut!

Adauga comentariu