Pasajul Fabricii, distrus de infiltrații, a fost reabilitat în urmă cu 3 ani de RADP (regie din subordinea Primăriei), pentru aproximativ 270 000 de euro din bugetul Municipiului Cluj-Napoca

Ziar de Cluj a scris, în urmă cu o lună, faptul că pasajul rutier și pietonal din Mărăști, de pe strada Fabricii, este distrus de infiltrații, la fel ca celelalte pasaje recent reabilitate în orașul cu cea mai bună calitate a vieții din România.

Mai multe fotografii, AICI.

Întreaga spoială realizată acum câțiva ani, plătită din bani publici, este măturată acum de infiltrațiile de apă care au readus pasajul Fabricii la aspectul postdecembrist de „peșteră”.

Ziar de Cluj a solicitat Primăriei Cluj-Napoca să ne informeze cine a fost executantul lucrărilor de reabilitare a pasajului de pe strada Fabricii, când a fost efectuată recepția lucrării, cât timp sunt în garanție lucrările și cât au costat. Răspunsurile primite sunt de-a dreptul șocante! În Clujul „fain”, care le oferă locuitorilor cea mai bună calitate a vieții, potrivit declarațiilor primarului Boc, ce se laudă cu orașul său ”smart” și mirobolant, campion în toate topurile, cu orice ocazie, tocmai RADP, adică regia din subordinea primăriei lăudăroase, și-a bătut joc, pe banii publici, de lucrările de reabilitate a acestui pasaj!

Primăria Cluj-Napoca ne-a transmis astăzi că executantul lucrărilor de reabilitare a pasajului de pe strada Fabricii a fost RADP Cluj-Napoca, regia din subordinea sa.

Recepția la terminarea lucrărilor s-a realizat în luna mai 2018 (08.05.2018). Recepția finală a lucrărilor s-a realizat în luna august 2020 (18.08.2020).

Potrivit municipalității, „lucrările au avut garanție 2 ani, începând cu data efectuării recepției la terminarea lucrarilor,  până la data efectuării recepției finale.

Valoarea totală a lucrărilor a fost de 1.309.479,80 lei (fara TVA), sume achitate din bugetul Municipiului Cluj-Napoca.”

Așadar, aproximativ 270 000 de euro (fără TVA), bani publici, au fost irosiți pentru lucrările de mântuială ale RADP la pasajul Fabricii. Cum lucrările nu mai sunt în garanție, pentru re-reabilitarea pasajului, Primăria va trebui să scoată din nou din buzunarul public cel puțin aceeași sumă, și astfel pasajul Fabricii va ajunge să ne coste cel puțin 500 000 de euro, pentru a fi, în final, renovat.

Vorba aia: banul public, banul nimănui!

Adauga comentariu