Pasajele „modernizate” de pe Calea Florești, la un an de la marea spoială

Pasajele de pe Calea Florești au fost redeschise traficului pietonal în luna iunie a anului 2016, când Primăria a finalizat lucrările de modernizare. Reparațiile au presupus lucrări de salubrizare, zugrăvire, tencuieli și finisaje. De asemenea, Primăria a amplasat 6 corpuri de iluminat în fiecare dintre cele două pasaje și a înlocuit rețeaua de alimentare cu energie electrică. Municipalitatea a reparat și scările de la cele două intrări în pasaje și a realizat pavarea în interior, a dotat fiecare pasaj subteran cu câte 6 camere de supraveghere, cu vedere spre scări și spre interiorul tunelului. 

Lucrările de modernizare au durat aproximativ două luni, iar valoarea acestora s-a ridicat la 164.540 de lei, fără TVA.

În 1 iunie 2016, printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Cluj-Napoca anunța că, într-o etapă ulterioară, „are în vedere amenajarea de scări rulante, după rezolvarea în integralitate a problemelor juridice legate de revendicările și procesele existente”. 

A trecut mai mult de un an de la anunțul de intenție al municipalității și nimic nu s-a concretizat. Scările rulante nu se văd la orizont, iar mai grav e că nu există nici măcar rampe pentru persoanele cu handicap! Din pasaje lipsesc și toaletele publice, necesare clujenilor cu nevoi fiziologice imperioase. 


Aceste nevoi, în consecință, se manifestă tot pe jos sau pe pereți, la fel ca înainte de modernizarea căilor subterane. Modernizare care a fost mai mult bifată decât realizată temeinic, din câte putem vedea în imaginile următoare:
Apa pluvială se scurge pe trepte în interiorul pasajelor, lucru care vara înseamnă igrasie și degradare, iar iarna pericol de alunecare, mai ales pentru pensionarii care tranzitează zona:

 

Comentarii

Nicu

22.08.2017 18:22

Pacat de banii risipiti,doar pentru a da de lucru careiva firme amice. Nimeni nu foloseste acele pasaje, mai bine stau la trecerea de pietoni cate 5 minute. Adevarul e ca sunt multe trepte si este destul de obositor sa le cobori si urci mai ales dupa o anumita varsta. 

GAbriela

23.08.2017 12:07

De cuvântul ”întreținere” nu a auzit nimeni de pe la Primărie. 

Adauga comentariu