Partidul Taranoilor Liberali din Cluj are un membru de vaza. Dorel Secara a agresat verbal si fizic un jurnalist

Liberalii clujeni se mai fac inca o data de ras dupa sedinta absolut groteasca de astazi, in care a fost nevoie de 7 ore ca sa reuseasca sa puna un vicepresedinte interimar in locul lui Oleleu. Domnul Dorel Secara , mare latifundiar, mare inginer agronom, mare sot de primarita de comuna, s-a dovedit a fi si un mare meltean. A inceput prin a se comporta ca un cocalar politic adresandu-i injurii Simonei Gaci, secretarul judetului, jignind-o intr-atat de tare incat biata femeie nu a mai rezistat si a parasit sedinta. Apoi. pe holurile institutiei, deranjat de niste remarci facute de jurnalistul Tiberiu Farcas de la Ziua de Cluj, Secara a sarit la bataie, impingandu-l pe jurnalist si adresandu-i injurii. Daca nu era Ludovic Orban sa-l linisteasca, lucrurile ar fi degenerat intr-un mod nedorit.

Ziar de Cluj solicita Asociatiei Profesionistilor in Presa Cluj (APPC) sa ia de indata pozitie fara de aceasta agresiune si il avertizeaza si pe Dorel Secara sa inceteze sa mai hartuiasca jurnalistii Ziar de Cluj sau jurnalistii clujeni, in general.

Liviu Alexa , directorul Ziar de Cluj, a dorit sa puncteze cateva lucruri despre incident:

“Am inteles ca acest ghiolban politic care este Secara incearca sa le ceara socoteala jurnalistilor Ziar de Cluj pentru articole. Chiar astazi a cautat-o amenintator pe Adina Fartusnic ca sa-i “vorbeasca”. Il avertizez pe domnul Secara ca institutia Consiliului Judetean nu e staulul de vaci din comuna Borsa, unde el, ca inginer agronom, se poate comporta ca un taranoi. Daca are ceva de reprosat presei clujene sau jurnalistilor nostri, sa se adreseze instantelor, dar sa nu agreseze jurnalisti precum Tiberiu Farcas, care are 20 de ani de presa si carti publicate. Sa se uite cu atentie cetatenii clujeni ce panarame au dus in Consiliul Judetean din randul liberalilor: un consilier judetean spagar, care cerea agentilor economic scaune de la Mobexpert, unul arestat, un presedinte de judet la parnaie pentru fapte de coruptie si un necioplit din comuna Borsa, care vrea sa loveasca jurnalisti“, a declarat Liviu Alexa.

 

Tiberiu Farcas a dorit la randul sau sa faca niste precizari:

1. Am participat la sedinta Consiliului Judetean care se anunţa incendiară, ţinând cont de intenţiile declarate ale noii alianţe PNL-PD de a schimba majoritatea şi conducerea în CJ în calitate de cetăţean, şedinţa fiind una PUBLICA. Nu doar eu, ci orice cetăţean de pe raza judeţului Cluj, are DREPTUL să participe, lucru greu de înţeles de unii consilieri judeţeni, din păcate.

2. Nu am participat în calitate de jurnalist Ziua de Cluj, la acest ziar domeniul politic si administrativ este acoperit de un alt jurnalist, veteran si el, ca si mine. Sunt doar un colaborator extern la Ziua de Cluj, pe probleme culturale, să se ştie bine asta.

3. Am participat în calitate de reporter vechi, pasionat de spaţiul public, interesat de ceea ce se întâmplă în oraş şi judeţ. Nimeni nu poate bloca un ziarist şi un cetăţean să participe la o şedinţă publică, din contră aş spune. Am făcut un live text pe Facebook, pentru că eu utilizez reţeaua Facebook, mulţi mă citesc acolo. Şedinţa era de maxim interes public dovadă că, de la centru, a venit domnul Ludovic Orban, care a avut o atitudine senzaţională pentru care îi mulţumesc.

4. Domnul consilier judeţean Secară Dorel a avut în opinia mea un comportament hilar şi suburban în această lungă şedinţă de consiliu judeţean. În 19 ani de presă nu am asistat, la sutele de şedinţe la care am fost, la un comportament de nivelului domnului Secară Dorel. A jignit-o pe secretara Consiliului Judeţean într-atât (o ştiu pe doamnă doar din ziare), încît femeia a părăsit şedinţa. Asta spune tot. Nu mai am ce adăuga. Cu mari intervenţii a revenit.

5. Am avut o dispută verbală într-o pauză, cu domul Secară Dorel, reproşându-i nivelul extrem de jos la care a dus discuţia. De la un liberal am pretenţii la eleganţă dar, din păcate, nu e cazul la domnul Secară. Disputa a fost aprinsă, nu contest că am sărit şi eu calul, dar o pun pe seama tensiunii care a fost în şedinţă. Polemica a continuat la ţigară, foarte aprinsă, când într-adevăr Secară Dorel a urlat la mine că în ce calitate în critic, că mi-am depăşit condiţia de cetăţean şi jurnalist, că nu am nici un drept să îl critic sau sa il iau la rost. L-am contrazis şi s-a apropiat ameninţător spre mine. Nu m-a lovit.

6. Ne-a despărţit Ludovic Orban şi alţi câţiva liberali tineri. Orban s-a prezentat şi am dat mâna cu el.

7. După încheierea şedinţei, i-am întins mâna lui Secară şi mi-am cerut scuze dacă l-am jignit. A refuzat categoric să dea mâna cu mine şi a continuat să mă acuze. Martor e domnul vicepreşedinte Mihai Seplecan.

8. E în fişa reporterului să fie presat, atacat, ameninţat. Nu mă simt intimidat de consilierul judeţean Secară şi nu mă voi lăsa niciodata intimidat. Per total, regret incidentul. Dar domnul respectiv nu are nimic din eleganţa liberală....

Comentarii

Dan

11.06.2014 22:38

Toata faza a fost in felul urmator (martor ocular): Dupa ce intr-un schimb de replici la masa consilierilor judeteni, intre Dorel Secara și Rares Rusu, i-a adresat in stilul lui specific secretarei Simona Gaci cuvinte care o trimiteau la munca taranului, intr-o pauza Tiberiu Farcas a facut o gluma cu referire la schimburile de replici din sala de consiliu, ”Ne-ati adus aminte de felul in care se vorbeste in Gara de Nord”, acestia au intrat de pe holurile institutiei in sala de consiliu si l-a amenintat ca ii retrage acreditarea de presa, si l-a intrebat cum isi permite sa-i vorbeasca in asa fel, asta de fata cu toata lumea. Tiberiu Farcas a fost pus practic la colt de catre consilierul ca la fiecare sedinta se cearta ca la usa cortului de fata cu presa si cu lumea care il priveste. Tot acesta a venit cu propunerea de a vota la urne pentru ca in sala sunt prea multe camere de filmat.

Ana

12.06.2014 09:21

Buna ziua,Il cunosc foarte bine pe acest individ.Nu ma mira comportamentul lui, ci ma mira faptul ca a reusit sa-i  prostesca pe cei care l-au propus ca, consilier judetean.Pentru a  califica un astfel de om nu gasesti cuvinte in dictionarul limbii romane. Acest individ ar trebui izolat de restul lumii, privitii chipul lui desfigurat care spune totul.Pacat ca politica romaneasca este plina de astfel de exemplare.   

Gigi

12.06.2014 15:33

Am impresia ca acest ziar este afiliat politic la PSD si cam denatureaza adevarul,iar respectivul ziaris a fost trimis cu treaba acolo, precis o sa aiba o  campanie de presa impotriva membrilor PNL si a PDL.

Emil

12.06.2014 16:29

Cred ca nu stiti nimic despre tarani! Sunt cu mult bun simt ,harnici si cu cei sapte ani de acasa . Nu avet dreptul ca in ziarul dumneavoastra sa jigniti atitia oameni !

Adauga comentariu