Partidul Ecologist Român solicită o legislație care să împiedice medicii să lucreze și la stat și la privat

Partidul Ecologist Român solicită demararea unor acțiuni de control în spitale, clinici, cabinete stomatologice și alte instituții sanitare, publice și private. Aceste acțiuni ar trebui să vizeze: declararea tuturor veniturilor încasate și plata tuturor taxelor și impozitelor aferente acestor venituri, infracțiunile de luare de mită, siguranța, respectarea procedurilor și informarea corectă a pacientului cu privire la operațiile estetice, efectuate, în special, în clinicile private.

”În privința salariilor cadrelor medicale, stim și recunoaștem că aceste nu sunt la standarde europene, dar considerăm, totodată, că veniturile trebuie realizate prin muncă cinstită, nu prin bani nefiscalizați (la negru), prin mită sau șantaj”, potrivit Partidului Ecologist, filiala Cluj.

În același timp, Partidul Ecologist propune promovarea unei legislații care să împiedice personalul medical să muncească în același timp atât în sistemul public de sănătate, cât și în cel privat, respectiv să oblige personalul medical să opteze pentru unul dintre cele două tipuri de unități santiare. Aceeași legislație se impune să instituie o opțiune și pentru cadrele medicale care au și calitatea de profesori universitari, pentru identitate de rațiune.

”Din cauza faptului că medicii își desfășoară activitatea în mai multe unități, intervine oboseala, lipsa atenției, care poate cauza prejudicii ireparabile unor pacienți, familiilor acestora, cât și medicului. De asemenea, aceeași persoană ar trebui să opteze între profesia de medic și cea de cadru didactic, cea din urmă profesie fiind firesc a fi rezervate persoanelor cu o anumită experiență profesională și de viață, acumulată în timp. Astfel, criteriul vârstei ar putea fi unul dintre modurile de a direcționa opțiunea cadrelor medicale. Datoria asigurării veniturilor cuvenite personalului medical aparține ministerelor de resort, împreună cu Guvernul, care are obligația de a asigura fiecărui profesor, doctor, polițist un salariu decent, pentru a duce un trai normal. Dacă ”vrem o țară ca afară”, normalitatea cere o persoană să își câștige venitul necesar traiului de zi cu zi de la un singur loc de muncă”, potrivit PER Cluj.

Partidul Ecologist Român – Organizația Teritorială Cluj dorește trezirea conșiinței atât în cetățenii din județul Cluj, cât și a instituțiilor, aplicarea legii în mod riguros, un tratament nediscriminator din partea autorităților față de cetățeni, transparență.


 

Adauga comentariu