Partidul Ecologist Român Cluj solicită acțiuni pentru prevenirea și oprirea consumului de droguri

Partidului Ecologist Român Cluj solicită efectuarea unor acțiuni vizând prevenirea și oprirea consumului de droguri, în special în baruri, cluburi, în cadrul festivalurilor, căminelor studențești etc. În acest sens a fost înaintată o cerere către prim-ministru României, Vasilica-Viorica Dăncilă, ministrul Afacerilor Interne, Mihai-Viorel Fifor, inspectorului general al Poliției Române, Liviu Vasilescu, șefului Inspectoratului de Politie Judetean Cluj, Mircea Ion Rus, primarului Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc și directorului general al Poliției Locale Cluj-Napoca, Bonțidean Marcel Nicu.

În cererea Partidului Ecologist Român Cluj se arată următoarele:

Precizăm astfel că odată cu prestigiul adus de uniforma de polițist, odată cu respectul, prețuirea, încrederea și aprecierea cetățenilor, calitatea de reprezentant al statului aduce și o serie de îndatoriri, astfel că aveți moralitatea și conștiința în a verifica și controla, în colaborare cu Poliția Locală, cu polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliție din Municipiul Cluj-Napoca și cu celelalte structuri ale M.A.I. toți traficanții și consumatorii de droguri.

Existența consumului și traficului de droguri a devenit un fapt notoriu, despre care nu se poate spune că tocmai Poliția nu are cunoștință, mai ales că, în anul 2019, beneficiem de o infrastructură comunicațională informativă foarte avansată, având posibilitatea de a valorifica informațiile deținute de către polițiștii din cadrul secțiilor din cartiere, de administratorii de blocuri și de diverse alte persoane.

De asemenea, mijloacele de oprire a acestui fenomen există și sunt la îndemână, astfel că fenomenul poate fi oprit.

Amintim că traficul și consumul de droguri a distrus și distruge în continuare familii, desparte soții, desparte părinții de copii lor. Din cauza dependenței, multe persoane au ajuns să vândă tot ce au avut, au ajuns să se prostitueze, au ajuns în închisori sau au sfârșit chiar prin a se sinucide.

Mai subliniem că dorgurile, jocurile de noroc, prostituția, cămătăria reprezintă mijloace prin care sunt produși bani nergri, sunt surse de evaziune fiscală.

Solicităm așadar mai multă implicare din partea polițiștilor, în special a celor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminialității Organizate pentru eradicarea fenomenului consumului de droguri la nivelul Municipiului Cluj-Napoca și al județului Cluj.

Partidul Ecologist Român – Organizația Teritorială Cluj dorește trezirea conșiinței atât în cetățenii din județul Cluj, cât și a instituțiilor, aplicarea legii în mod riguros, un tratament nediscriminator din partea autorităților față de cetățeni, transparență, ca autoritățile și instituțiile publice să funcționeze în Lumină și în Adevăr.

De asemenea, Partidul Ecologist Român – Organizația Teritorială Cluj dorește ca Municipiul Cluj-Napoca să fie curat, civilizat, evoluat, oxigenat, aerisit, verde.

Vă solicităm să ne comunicați răspunsul dumneavoastră la prezenta cerere, în termenul prevăzut de art. 8 din Ordonanței nr. 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, la adresa de e-mail: partidulecologistromancluj@gmail.com.

Adauga comentariu