Partidul are grijă de confrați. Ce mai face Radu Bica, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, condamnat la închisoare în 2012

Foștii democrat-liberali au grijă unii de alții ca frații. De îndată ce unuia dintre ei îi este greu, colegii/frații de partid sar în ajutorul acestuia. Și până la urmă este firesc să se întâmple așa. În caz că vă întrebați ce se mai întâmplă cu Radu Bica, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, ei bine, aflați că este bine, are loc de muncă. Au avut grijă frații (democrat)-liberali de el. Bica a fost trimis în judecată, în 2011, împreună cu femeia de afaceri Aspazia Droniuc pentru fapte de corupție. A fost și condamnat, în 2012, la 5 ani de închisoare cu executare. 

Și-a ispășit pedeapsa, iar ulterior a încercat să se integreze social, un lucru firesc. De la conducerea Consiliului Județean Cluj, Radu Bica a ajuns un funcționar la Compania de Apă Someș (CAS) Cluj. Potrivit reprezentanților CAS Cluj, Bica a fost angajat o vreme la sucursala companiei din Sălaj și din aprilie 2018 este funcționar la biroul servicii instituționale, care se ocupă de gestionarea programenlor cu confinanțare europeană. De precizat faptul că nu deține nicio funcție de conducere în cadrul biroului respectiv și nici al instituției. 

Conform procurorilor DNA Cluj, Radu Bica a fost trimis în judecată, în 2011, pentru luare de mită, iar Aspazia Droniuc pentru dare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011, Radu Vasile Bica ar fi acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

Partidul este preocupat de bunăstarea propriilor membri indiferent dacă au avut sau nu probleme cu justiția. De exemplu, Ion Pantelimon este director „pe viață” la Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca. A fost angajat, ani la rând, la regii de stat, unde a ocupat funcții de conducere. A avut două „mandate” de director RADP, unul de director regional la CNADNR și unul de director la DRDP Cluj. 

pantelimon

Nici Mircea Avram nu a fost lăsat pe drumuri, după ce a rămas fără locul de muncă de la RAADPP Cluj. Anul trecut, a fost detașat, de la o firmă privată la Compartimentul pentru monitorizarea managementului regiilor autonome din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. În perioada cât a condus RAADPP, au existat mai multe neregului sub mandatul său. 

mircea avram

Citește și:

Mircea Avram, angajat la primăria Cluj-Napoca? Fostul director de la RAADPP se ocupă, mai nou, cu monitorizarea RAT, CTP şi RADP

Adauga comentariu