Partidele politice, pe Facebook. Sau cum sa nu te promovezi in online

Filialele locale ale partidelor politice din Cluj reusesc sa arate, cu doar cateva ore inainte de startul oficial al campaniei electorale, cam cat de bine se descurca la capitolul comunicare si social media: ca niste bunici care abia au descoperit internetul. Paginile de Facebook ale filialelor locale au, toate insumate, mai putini prieteni decat un neinitiat intr-ale online-ului.

Pagina oficiala a Partidului Miscarea Populara – Filiala Cluj are un an pe facebook si doar 838 de like-uri. Cu toate acestea, e una dintre cele mai active pagini de partid - updateaza feed-ul cu cate trei, patru stiri pe zi.

Pagina oficiala a organizatiei PSD Cluj are 360 de like-uri si ceva mai putina activitate. Asta cu toate ca a luat viata pe Facebook in mai, anul trecut. In principal, se posteaza poze cu Victor Ponta, materiale de lauda la adresa Aureliei Cristea si rautati la adresa consilierului judetean PNL Mihai Seplecan. La ultima poza postata, una in care premierul Romaniei arata semnul victoriei, PSD Cluj are doar doua like-uri si doua comentarii: “E prea multa lume proasta in tara!” si “Un plagiator mizerabil!!!”.

Pagina organizatiei judetene Cluj a Partidului Democrat Liberal sta ceva mai bine la capitolul like-uri. A luat fiinta pe site-ul de socializare in martie 2011, iar de atunci a strans 541 de simpatizanti.  Cu toate acestea, nu si-a mai schimbat poza de fundal din aprilie, iar acum, in prag de alegeri prezidentiale, fanii paginii sunt indemnati sa-l voteze pe Daniel Buda europarlamentar, desi alegerile au avut loc in luna mai.

Pagina de Facebook a filialei teritoriale Cluj a Partidului National Liberal e, de departe cea mai infloritoare dintre toate. Are 5.021 de like-uri si e updatata zilnic cu stiri locale ori nationale, toate cu referire la liberali.

UDMR Cluj e singura filiala judeteana care nu e reprezentata pe site-ul de socializare.

PP-DD Cluj  si PRM Cluj au pagini pe Facebook, dar nu ca personalitati, ci ca persoane fizice. PRM, de exemplu, are sute de like-uri la postari si zeci de share-uri, mai multe decat partidele care au mii de prieteni.

Adauga comentariu