Partidele politice din Cluj stau in aceeasi mizerie, indiferent de culoare

In centrul municipiului Cluj-Napoca pe strada Eroilor, una dintre cele mai importante strazi, isi au sediul majoritatea partidelor politice clujene. Imobilul si curtea acestuia se afla in administrarea Primariei. Cu toate acestea, nimeni nu se ocupa de aspectul curtii si al felului in care arata cladirea, lasata in paragina de ani buni de zile. Cum sa crezi in promisiunile lor electorale atata vreme cat le arata casa ca un tomberon?

De ani buni de zile curtea partidelor politice clujene este loc de parcare atata pentru cei care lucreaza la sediile de partid cat si pentru cei care au locul de munca in zona strazii Eroilor. In partea dinspre strada, imobilul cu nr. 2 de pe strada Eroilor, arata cat de cat decent, in concordanta cu  aspectul majoritatii imobilelor din centrul orasului. Odata ce ai trecut de poarta metalica in gangul in care are sediul PMP-ul si Vatra Romaneasca, mirosul de urina si rahat te loveste instant. In cazul in care stai bine cu ficatul reusesti sa parcurgi cei aproape 15 metri de gang si ajungi in curtea interioara de pe Eroilor nr 2.

Masinile sunt parcate aiurea, fie ca sunt ale angajatilor de la partide, ale politicienilor sau ale celor care isi permit sa parcheze acolo doar pentru a fugi la serviciul de taxe si impozite al Primariei Cluj-Napoca de pe strada Eroilor sa isi plateasca amenzile.

In timp ce pe retelele de socializare si pe la televiziuni, politicienii clujeni se bat in informari, drepturi la replica, comunicate de presa si dezinformari, realitatea este cu totul alta.

Intr-o curte de aproape 800 de metri patrati, stau mormane de gunoaie, acoperind gropile, iar zeci de pancarte si alte materiale folosite in campaniile trecute zac sub via neculeasa.

Intrebati de ce nu au incercat sa faca munca voluntara si sa amenajeze curtea,  politicienii de la organizatiile de tineret ale partidelor care isi fac veacul pe bani de nimic in plin centrul orasului motiveaza prin faptul ca in mod normal  reabilitarea cladirii si intretinerea curtii revine proprietarului si nu a chiriasului. Proprietarul este Primaria Cluj-Napoca, iar in afara de schimbarea acoperisului la corpul dinspre strada, mare lucru nu s-a prea investit.

“Recunosc ca arata dezastruos in curte. Gropi, masini parcate aiurea, gunoaie, dar e imobilul Primariei, iar curtea este domeniul public si tine de municipalitate. In ceea ce priveste modul in care isi administreaza Primaria bunurile nu pot sa comentez. Am sa ridic problema in urmatoarea sedinta de Consiliul Local sa vedem de ce Primaria nu face nimic”, a declarat Ioan Bildea, consilier local din partea  PNL .

In urma cu un an tavanul cladirii, puternic avariat de infiltratiile de apa, a cazut si a distrus mai multe masini parcate in curtea imobilului de pe Eroilor. Una dintre masini era a consilierului local Gabriel Oniga, acesta soicitandu-i primarului Emil Boc, in sedinta de Consiliu Local,  sa se gaseasca solutii si fonduri pentru repararea cladirilor din centru. Primarul i-a raspuns in gluma.

“Poate ca lucreaza PSD prea mult si se zguduie cladirea”, a afirmat atunci Emil Boc.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca nu cunosc realitatea din teren desi multi dintre directorii institutiei sunt membri de vaza ai partidelor care stau cu chirie pe Eroilor nr 2.

Dupa alegeri e posibil ca strugurii ramasi neculesi in aceasta toamna sa fie stansi iar via la umbra careia zac pancartele electorale sa fie curatata. Cat priveste asfaltarea curtii sau astuparea gropilor, majoritatea reprezentantilor partidelor considera ca este de competent primariei.

“Cladirea este in administrarea Consiliului Local iar in privinta curtii cred ca principala problema e ca noi nu reusim sa agream cum sa parcam in mod normal masinile aici. Oricine vine poate parca fie ca e membru de partid politic fie ca nu si nu cred ca avem o modalitate de a stabili cine are voie sa parcheze sau nu. In ceea ce priveste strugurii si gropile din curte, de gropi cred ca poate sa raspunda doar primaria iar de struguri, cred ca este o idee buna ca dupa campanile, indiferent cine iese presedinte, propun ca toate organizatiile de tineret, de la partidele care stau aici sa se implice, cate 5-10  tineri de la fiecare partid sa venim si sa curatam curtea. Cred ca asta e cea mai buna solutie”,  a declarat Horia Nasra, purtatorul de cuvant al PSD.

Adauga comentariu