Partidele au semnat un protocol cu Federatia Share si astfel si-au asigurat aplaudacii la actiunile politice

Partidele politice au semnat astazi un protocol de colaborare privind sustinerea proiectului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeana a Tineretului. Cu o intarziere de mai bine de 100 de zile de la debutul anului tineretului la Cluj, reprezentantii Federatiei Share s-au gandit ca ar fi oportuna semnarea unui asemenea protocol de colaborare strategica. Deputatul PSD Aurelia Cristea a cerut mai multa transparenta in modul de gestionare a banilor Federatiei Share. 

Parlamentarii principalelor formatiuni politice clujene au dat curs invitatiei reprezentantilor Federatiei Share de a semna un protocol de colaborare. Prin acest protocol alesii s-au angajat sa ofere sustinere la nivel local, national si international prin  sprijinirea si promovarea activitatilor desfasurate sub egida Capitalei Tineretului. Semnatarii protocolului prezenti azi in sala de sedinte a Consiliului Judetean Cluj au fost Aurelia Cristea (PSD),  Adrian Oros (PNL), Mate Andras (UDMR),  alaturi de secretarul Adrian Fediuc (PC Cluj), Jeno Matis (PPMT) si consilierul judetean Alexandru Coroian.

Acest protocol de colaborare vine cu o intarziere de mai bine de 100 de zile de cand Cluj-Napoca a devenit Capitala Europeana a Tineretului. Principalele angajamente ale politicienilor clujeni sunt de a sustine prin promovare initiativele dezvoltate sub egida CET, de a se implica direct in programul Capitalei Tineretului. Fiecare partid politic isi va desemna, potrivit documentului semnat azi, cate un reprezentant care sa isi asume statutul de ambasador in cadrul Federatiei Share. Scopul numirii respectivului ambasador ar urma sa fie aceea de a stabili o comunicare mai eficienta. 

De cealalta parte Federatia Share s-a angajat sa aduca la cunostinta, in mod constant si transparent, tuturor partidelor politice informatii cu privire la stadiul desfasurarii proiectului si sa creeze un numar de minim trei actiuni comune cu reprezentantii partidelor politice. Un lucru interesant si amuzant in acelasi timp este intalnit in paragraful II, articolul 5 din conventia incheiata azi. Articolul in cauza prevede ca la solicitarea partidelor politice Federatia Share va trimite aplaudaci la sedintele de partid.

“Federatia Share se angajeaza sa aduca la cunostinta partidelor politice, in mod constant si transparent, informatii cu privire la stadiul desfasurarii proiectului. La solicitarea acestora, federatia trimite lunar reprezentanti ai acesteia la intalnirile partidelor”, se arata in angajamentul partilor-Art 5 protocol de colaborare.

Intrebati despre lipsa de transparenta din cadrul Federatiei Share semnalata in presa, parlamentarii s-au fastacit si doar deputatul Aurelia Cristea a raspuns, afirmand ca e nevoie de mai multa transparenta in modul de cheltuire a banilor in cadrul Federatiei Share.

“Dincolo de faptul ca atunci cand se utilizeaza bani publici este evident ca e nevoie de transparenta. Eu o sustin, o cer si, ii rog pe toti cei care fac parte din acest proiect sa fie transaprenti in ceea ce priveste modul in care cheltuie banii publici alocati, pentru ca atata timp cat sunt bani publici e nevoie sa avem aceasta transparenta”, a afirmat Aurelia Cristea.

 

Comentarii

lili

23.04.2015 17:31

Politicienii clujeni ar trebui sa-i     consulte  si pe reprezentantii oamenilor de cultura ai municipiului CLUJ NAPOCA   pentru ca e vorba de cultura nu de politica  Numai comunicand civilizat  vom reusi sa mai salvam Capitala culturala pe care ne-o dorim cu totii.

Cineva

24.04.2015 11:46

Aha, s-au combinat la cascaval. Bun asa. Si totusi, care e scopul acestui demers? Sa-si faca reclama intre ei? Hahaha. Capitala Europeana a lingailor politici.

Cornelia

24.04.2015 12:12

Protocolul de colaborare propune implicare din partea partidelor politice, de genul:- încurajarea participării tinerilor la vot, la acțiuni comunitare de voluntariat sau proiecte de dialog structurat.Adica un fel de propaganda electorala din partea partidelor care au acceptat acordul. Ce inseamna asta? Campanie electorala mascata sub egida Cluj-Capitala Europeana a Tineretului. Mai mult, implicarea are ca scop doar tinerii clujeni, uitand ca de fapt, titulatura de Cluj, Capitala etc, imiplica intreaga Europa, nu doar Cluj sau Romania. E foarte important de urmarit care vor fi acele actiuni pe care partidele in colaborare cu Share le vor face. Pentru ca daca sunt actiuni politice, atunci e grav.

cincin

24.04.2015 13:49

Capitala europeana a tineretului inseamna sa convingem tineri sa faca parte dintr-un partid politic sau altul? sau cum? Ce rost au partidele politice in aceste manifestatii? Prevad ca federatia Share va deveni in curand o asociatie de "imprumut" pentru precampania electorala din toamna. Baietii se pregatesc din timp. Smecherasii. :D

Adauga comentariu