Participarea la Untold, Electric Castle sau TIFF ar putea fi condiționată de vaccinarea anti COVID

Organizatorii de evenimente caută soluții pentru ca după anul 2020 în care au fost nevoiți să anuleze aproape tot, în acest an să poată organiza evenimentele în siguranță. După ce platformă germană de evenimente CTS Eventim a anunțat că intenţionează să limiteze vânzarea biletelor doar persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19, și platforma din România eventim.ro a inițiat un sondaj, iar persoanele interogate sunt invitate să răspundă dacă ar fi dispuse să se vaccineze sau să se testeze anti COVID pentru a avea acces la evenimente. 

„În scopul redeschiderii în condiții de maximă siguranță a evenimentelor live, organizatorii din România, prin intermediul AROC (Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale) îți propun completarea acestui chestionar, astfel încât opinia ta să fie valorificată. Răspunsurile tale ne vor ajuta să aflăm care este gradul de confort al publicului cu privire la participarea de evenimente în 2021, în ce condiții ai participa la un eveniment live și care este perspectiva ta asupra impactului pandemiei pentru sectorul live”, este mesajul transmis de Eventim.

Printre întrebări se regăsesc și cele privind vaccinarea sau testarea anti covid:

 

Guvernul german a subliniat că vaccinarea este voluntară, deşi companii private, cum ar fi cele aeriene, ar putea introduce cerinţe referitoare la vaccinare pentru clienţii lor.

''Odată ce există vaccin suficient şi toată lumea se poate vaccina, organizatorii din sectorul privat ar trebui să poată face din vaccinare o cerinţă pentru accesul la evenimente'', a declarat directorul executiv al companiei Eventim, Klaus-Peter Schulenberg pentru revista Wirtschaftswoche specializată în informaţii din domeniul financiar.

Ziar de Cluj a stat de vorbă și Renate Rozenberg PR Manager la Electric Castle și TIFF. Ea ne-a declarat că este încă prematur să se discute despre impunerea vaccinării pentru a participa la evenimente, dar dacă Germania va lua o asemenea decizie e posibil ca ea să fie aplicată și în alte țări europene. 

„Ar trebui să urmăriți deciziile pe care le iau autoritățile. Nu este o decizie pe care o iau organizatorii. Odată cu apariția vaccinului a fost una dintre variantele pe care organizatorii au adus-o în discuțiile cu autoritățile, doar că în acest moment ar fi foarte devreme să se ia o decizie. Probabil în Germania s-a luat această decizie având în vedere că sunt mai avansați cu vaccinarea. La noi deocamdată nu ai dat acces la vaccin la categoria de populație influențată de o astfel de decizie, în special tinerii. Noi suntem la faza în care suntem în etapa a doua. Mă bucur că se merge în direcția asta, înseamnă că e o aliniere pe care mai toate statele din Europa o să o aibă. Dar este foarte, foarteprematur să discuți despre asta până nu reușești să dai acces către vaccinare la publicul de evenimente”, a declarat Renate Rozenberg

Ziar de Cluj a încercat să afle și care este poziția organizatorilor Untold și Neversea, dar până la ora publicării acestui material nu am primit niciun răspuns. 

Totuși trebuie să reamintim faptul că vaccinarea NU este obligatorie, lucru susținut atât de statul român cât și de reprezentnații Uniunii Europene, astfel că în acest moment este greu de crezut că organizatorii de evenimente vor găsi vreo portiță legislativă prin care să le poată impune participanților vaccinarea sau testarea anti COVID.

 

Adauga comentariu