Partenerii de afaceri ai lui Alin Tișe construiesc un bloc pe Calea Turzii. Vecinii sunt nemulțumiți

Italia Tiles, firma lui Vasile Vaida și Alin Vaida, partenerii de afaceri ai lui Alin Tișe și ai fostei soții a acestuia, Camelia Tișe, ridică un imobil cu 2 etaje plus un etaj retras, pe Calea Turzii la numărul 69A. Italia Tiles a fost unul din beneficiarii blocului turn de 14 etaje de pe strada Ploiești, al lui Tișe. De asemenea, firma lui Vasile Vaida și Alin Vaida au construit al doilea bloc turn, lipit de cel de 14 etaje.

Noul imobil al firmei Italia Tiles va avea structura Sp+P+2E+Er. În ședința de Consiliu Local de săptămâna aceasta a fost aprobat Planul Urbanistic de Detaliu, în ciuda faptului că au existat obiecții și nemulțumiri din partea vecinilor.

În luna martie a avut loc o dezbatere publică pe tema construirii acestui imobil. Au participat doar o parte din vecini. Locuitorii au sesizat faptul că noua clădire aduce prejudicii vecinătății, fațada de sud a clădirii de la nr. 67 va fi umbrită, terenul este în pantă, înălțimea de 2.75 metri este prea mică pentru spațiul comercial de la parter. Referitor la însorire, unul dintre vecini a precizat că nu sunt respectate prevederile legale.

„Reglementările tehnice privind executarea fundațiilor prevăd ca la executarea fundațiilor învecinate denivelate pentru asigurarea stabilității terenului natural este necesar ca umghiul format de dreapta care unește tălpile fundațiilor învecinate și orizontala să fie mai mic sau cel mult egal cu 40 de grade. În cazul când această condiție nu este îndeplinită trebuie luate măsuri speciale de stabilizare a terenului. Solicităm prezentarea unui studiu de însorire, având în vedere că amplasamentul clădirilor este pe axa N-S (clădirea nouă umbrind fațada sud a clădirii existente), iar amenajarea parcelelor este făcută terasat cu ruptura de pantă, printr-un zid de sprijin de 1.00 – 1.20 metri, pe limita de proprietate. În cazul în care planul de amplasare a clădirilor evidențiază că distanța dintre clădirile învecinate este mai mică sau egală cu înălțimea clădirii celei mai înalte, se va întocmi studiu de însorire, inclusiv pentru dezvoltarea zonei verzi”, este notat în sesizarea întocmită de Stanca Crișan, unul dintre vecinii noului imobil.

De asemenea, potrivit sesizărilor vecinilor, înălțimea imobilului propus nu se încadrează între clădirile existente care au doar parter sau parter + etaj. Alte probleme semnalate de locatarii din zonă vizează și faptul că fundația gardului lor și a garajului va trebui subzidită.

„Nu s-a cerut acordul vecinilor de parcelă pentru amplasarea noii construcții pe limitele de proprietate. Acordul vecinilor în formă autentică este obligatoriu pentru construcții noi amplasate adiacent construcțiilor existente sau în imediata lor vecinătate când aduc prejudicii privind rezistența mecanică. Acordul vecinilor se va da condiționat de asigurarea prin PT și AC a măsurilor de punere în siguranță a construcțiilor vecine, măsuri rezultate în urma raportului de expertiză tehnică întocmit la comanda investitorului noii construcții”, se arată în sesizarea întocmită de Stanca Crișan, unul dintre vecinii noului imobil.

Reprezentanții constructorului au precizat în răspunsurile trimise către vecini că toate nemulțumirile menționate în sesizări vor fi remediate.

Italia Tiles a fost înființată în anul 2008, are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al materialului lemnos și a materialelor de construcție și echipamentelor sanitare. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de aproape 15 milioane lei, un profit net de 4,1 milioane lei și un număr mediu de 10 angajați.

Italia Tiles a fost implicată în construirea blocului turn de 14 etaje de pe strada Ploiești. Proiectul imobiliar a fost derulat prin societatea Central Business Plaza SRL, a lui Alin Tișe, a fostei sale soții, Camelia Tișe și a lui Bogdan Tișe. Beneficiarul proiectulu mai este si Alin si Vasile Vaida, prin firma SC Italia Tiles SRL.

În 2015, a început și construcția celui de-al doilea bloc turn de pe Ploiești. Beneficiari sunt tot Italia Tiles SRL.

Adauga comentariu