Part time job pentru Emil Boc: martor la DNA

Vedem că nu trece săptămâna şi primarul Emil Boc este pus pe drumuri să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor DIICOT şi/sau DNA. Acum se află în "delegație" la DNA Ploieşti unde dă cu subsemnatul ca martor în dosarul lui Vasile Blaga, cel care ţinea 700.000 de euro la mucegăit într-o maşină pe care i-o scotea la plimbare însuşi şeful Poliţiei Bihor, Liviu Popa.

Nu trece săptămâna şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc face câte o vizită la DNA. În cursul acestei zile edilul urmează a fi audiat de către procurorii DNA Ploieşti în cazul în care este cercetat Vasile Blaga pentru trafic de influenţă. Acesta, potrivit procurorilor, ar fi primit suma de 700.000 de euro, din care 500.000 de euro de la fostul primar de Iaşi, Gheorghe Ştefan, zis și “Pinalti”. Procurorii cercetează cum s-au obţinut bani pentru partid (PDL) în perioada 2009-2012.

Potrivit DNA, între Vasile Blaga şi Gheorghe Ştefan a existat o întelegere pentru obţinerea de bani pentru partid prin numirea de persoane agreate în conducerea de instituţii şi companii de stat care să atribuie contracte firmelor dispuse să cotizeze la PDL. Marţi procurorii Direcţiei Anticorupţie Ploieşti l-au informat pe Vasile Blaga că i-a fost pus sechestru asigurator pentru 700.000 de euro 

În ordonanţa procurorilor se arată că există date şi probe ce conturează urmatoarea stare de fapt: 

"La nivelul anului 2009, în cadrul formaţiunii politice aflate la guvernare a existat o întelegere vădită între persoane cu funcţii de conducere şi anume secretarul general Blaga Vasile şi vicepreşedintele Ştefan Gheorghe, în sensul obţinerii de bani pentru partid. Potrivit întelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniştrilor desemnaţi politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naţionale şi instituţiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziţie publică către firme dispuse să cotizeze pentru formatiunea politică din care cei doi făceau parte”.  

Alături de Emil Boc urmează a fi audiaţi astăzi Adriean Videanu şi Ion Ariton, fost senator şi ministru al economiei.

Ne întrebăm când mai are timp Emil Boc  să se ocupe de administrarea Clujului din moment ce, aproape săptămânal, mai face câte o deplasare în interesul noului "job". Probabil că aşa se explică de ce l-a numit în funcţia de city manager al Clujului pe Gheorghe Şurubaru. Şi ce city manager... specialist în pasaje pietonale scumpe și inutile.

UPDATE: Ora 12.39 - Emil Boc a ieșit de la audieri. "Am dat o scurtă declarație în calitate de martor și am răspuns la întrebările organului de anchetă cu privire la procedurile de organizare și funcționare din partid și din cadrul Guvernului", a spus Boc

Comentarii

tweety

03.11.2016 10:05

vai, dar oare nu-l retin astia odata acolo, vreo cativa ani??

Athos

03.11.2016 15:30

Pe Milu? Si ce s-ar face Cluju' fara el?

Adauga comentariu