Parlamentar de Cluj: "Pai, hai sa-si dea demisia Iohannis, patriarhul, toata lumea, ca asa zic oamenii!"

Dupa ce au cerut demisia premierului Victor Ponta si a Guvernului in strada, atentia protestatarior din intreaga tara s-a indreptat catre parlamentari. “PSD, PNL, aceeasi mizerie”, striga oamenii intr-un glas, de doua zile. Una dintre dorintele lor de acum este sa-i schimbe pe senatori si deputati, sa schimbe intreg sistemul. O parte din alesii Clujului sustin ca vor demisiona in cazul in care strada le va cere asta, in timp ce altii spun ca doleantele oamenilor sunt influentate de starea generala de emotie in care se afla intreaga tara. 

“Ceea ce se intampla acum in Romania este realmente o victorie a strazii si nu o victorie a partidelor. Faptul ca Guvernul a demisionat a fost o datorie morala; oamenii asta isi doreau. Daca oamenii sunt nemultumiti de Parlament, prin vot, tot ei vor trebui sa schimbe parlamentarii. Asta presupune, insa, sa se faca alegeri, iar PNL asta propune, alegeri anticipate. Astfel, strada si toti romanii vor putea alege un nou Parlament”, spune Senatorul PNL Alin Tise. 

Tot el explica faptul ca demisia parlamentarilor nu va duce la alegeri anticipate.

“Din pacate, asa e legea. Daca acest lucru ar duce la anticipate, nu as avea nicio problema sa demisionez, dar nu se va intampla asa. Singura sansa sa fie organizate alegeri anticipate e ca parlamentarii sa voteze caderea Guvernului de doua ori”, explica senatorul clujean. 

Si senatorul Marius Nicoara sustine ca si-ar da demisia fara sa clipeasca daca protestatarii ii vor cere acest lucru. 

“Este o reactie fireasca ce se intampla acum pe strazi. Toate studiile au aratat ca, din nefericire, Parlamentul in Romania are cele mai scazute cote de incredere. Acest lucru este cunoscut de multa vreme, iar atitudinea oamenilor este una consecventa. Eu sunt dispus sa imi dau demisia si sa sa se faca alegeri anticipate. Am spus-o asta chiar inainte ca partidul sa isi consolideze pozitia in acest sens”, a declarat Nicoara pentru Ziar de Cluj. 

Exista, insa, si parlamentari care nu se gandesc la optiunea demisiei. Printre acestia se numara deputatul PSD Cornel Itu. 

“Cred ca s-a cumulat foarte multe nemltumiri in general, dar si o stare generala de panica si emotie, creata de acel nefericit eveniment de la clubul Colectiv. Probabil ca protestatarii o sa isi cristalizeze ideile; vom vedea care sunt demersurile pe care le vom urma”, a spus acesta. 

Intrebat daca isi va da demisia in cazul in care oamenii din strada ii vor cere acest lucru, deputatul a spus ca “astazi nu pot sa va dau un raspuns concret. Voi analiza aceasta situatie”. 

Adrian Gurzau, deputat PMP, sustine ca multe dintre cerintele protestatarilor din intreaga tara sunt hilare, anormale si chiar ludice. 

“Oamenii cer caderea Parlamentului, nu doar demisia parlamentarilor. Sunt pe strada unii care vor monarhie, unii care striga “Jos Iohannis”, unii vor justitie, altii vor pedeapsa cu moartea; am auzit si sunt la curent cu ceea ce cer oamenii. Altii cer caderea patriarhului, sa transforme Catedrala Mantuirii Neamului, proprietatea Bisericii Ortodoxe, in spital, lucruri care sunt, intr-un fel, hilare si total anti... adica eu sunt un om care sunt total de acord cu poporul, cu masele, dar sunt unele lucruri care sunt total anormale si ludice. Unul dintre ele este chiar Catedrala Mantuirii Neamului, pentru care eu am votat acordarea acelui teren, sa se faca. Pai, hai sa-si dea demisia Iohannis, patriarhul, toata lumea, ca asa zic oamenii. Sa implementam pedeapsa cu moartea, sa anulam Constitutia. Unde vreti sa ajungem?”, se intreaba deputatul clujean. 

Tot el spune ca nu se agata de functie si ca daca se cere demisia parlamentarilor, o sa fie si el printre cei care demisioneaza. 

“Dar mai mult ma intereseaza ca la frontierele tarii avem un conflict armat, Moldova este in instabilitate cum n-a fost in ultimii 20 de ani, avem imigranti la marginea tarii. In momentul de fata, spun ca avem nevoie de stabilitate politica. Eu nu cred ca adancirea unei crize politice va fi inspre binele oricarui om care este anti-sistem, antisocial”, a incheiat Gurzau. 

Adauga comentariu