Park&Ride-ul din cartierul Mănăștur: un proiect uitat de administrația locală

Realizarea unui Park&Ride în cartierul Mănăștur, o promisiune a edilului Boc din 2016, rămâne în continuare neonorată. Deja un alt proiect – Park and Ride-ul de lângă Aeroport – este pus pe roate, dar parkingul din cel mai mare cartier al orașului a fost dat uitării. În acest context, descongestionarea traficului continuă să rămână o problemă acută pentru Primăria Boc. În urmă cu un an de zile, în ianuarie 2020, realizarea pakingului de pe Calea Florești era la stadiul de discuții. După cum recunoaștea chiar edilul, investiția este încă departe de realizare, fiind blocată din cauza problemelor de ordin juridic. 

În cadrul unei intervenții la un post local de radio, edilul a fost întrebat dacă administrația locală a mai discutat cu proprietarii în privința concesionării parcării de pe Calea Florești, unde a fost promis un nou Park&Ride. Primarul a fost nevoit să recunoască: dincolo de colaborarea deosebit de bună cu USAMV pe acest subiect, proiectul este blocat.

„Dom’le, acolo-s mulți proprietari, că acolo-s treișpe mii de complicații, în sensul că pe de o parte terenul aparține Universității de Stiințe Agricole, pe de altă parte a fost Auchan-ul, care după aceea a vândut la nu știu care, după care a vândut la nu știu care, între ei, după care a mai fost un contract realizat cu... nu știu.

În fine, îi o complicație pe care nici ei nu știu cum să o descâlcească, că cine trebuie să ne dea dreptul.

Noi am făcut proiectul, îl avem pe masă, cum să arate acel parking.

Deci, suntem cu Universitatea de Științe Agricole parteneri, cu ei lucrăm, ei sunt total de acord și le mulțumim pentru deschidere și sprijin, dar avem blocaje de la succesiunea firmelor care sunt acolo și cu ăia trebuie să-ți dai acordul pentru că ălora, ăia trebuie să-și asigure spațiul de parcare pentru clienții lor. 

Noi venim să facem un parteneriat cu ei, să-i sprijinim, să aibă mai multe locuri de parcare. 
Deci, în acest moment încă situația este blocată din punct de vedere juridic. 

Plus că mai este un proces de revendicare în instanță pe acea suprafață de teren mai largă, care cuprinde și parcarea de acolo, cu privire la proprietarul definitiv al acelei suprafețe care este revendicată”, declara în noiembrie 2020 Emil Boc, în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

În noiembrie 2016, primarul Emil Boc înainta ideea realizării unui alt parc auto chiar în cartierul Mănăștur.

Atunci, Boc promitea 5 noi parkinguri în doar 2 ani pe sistemul Park&Ride, context în care primarul dezvăluia că doreşte să realizeze un parking subteran de tip Park&Ride în cartierul Mănăştur.

Locaţia acestui parking urma să fie pe Calea Floreşti, pe terenul pe care se afla în urmă cu 4 ani parcarea supermarketului Billa, motiv pentru care a şi luat legătura cu reprezentaţii USAMV.

Locaţia parkingului era situată pe Calea Floreşti, pe terenul parcării supermarketului Billa:

„Am vorbit cu cei de la USAMV şi cu cei de la Billa, care au terenuri în zona respectivă, în dorinţa de a face un parking subteran sub parcarea magazinului Billa de pe Calea Floreşti. 

Oamenii îşi vor putea lăsa maşinile acolo şi să îşi continue drumul cu mijloacele de transport în comun. 

Şi în Mărăşti căutăm soluţii asemănătoare", promitea în noiembrie 2016 același Emil Boc. 

CITEȘTE ȘI: Emil Boc vrea să construiască parking pe terenurile USAMV

În ianuarie 2020, realizarea pakingului de pe Calea Florești era tot la faza de… discuții:

„Al doilea este la stadiul de discuții cu USAMV. 

Este vorba despre parcarea de pe Calea Florești din fața supermarketului de acolo.

Dacă discuțiile se vor finaliza pozitiv, vom face acolo un parking modular cu aproximativ 300 de locuri de parcare, care va funcționa de asemenea ca parcare de tip park and ride”, declara city manager-ul municipiului, Gheorghe Șurubaru, la mijlocul lunii ianuarie 2020. 

Acum, pe terenul respectiv se regăsește un Supeco (Carrefour) și un magazin Penny. 
În mod evident, park and ride-ul promis nu a mai fost realizat. 

În schimb, la celălalt capăt al orașului, Consiliul Județean Cluj a pus pe roate proiectul unui Park&Ride în proximitatea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca.


Adauga comentariu