Parkingurile din cartierul Gheorgheni, promise de autorități din 2018, blocate la etapa PUZ: „Avem câteva întârzieri... Sîntem la etapa să reziliem contractul”

Autoritățile locale dau cu stângu-n dreptul atunci când vine vorba de realizarea noilor parcări supraetajate, promise clujenilor în urmă cu trei ani de zile. În schimb, demolarea garajelor va continua. Primăria este gata să rezilieze contractul pentru „Plan Urbanistic Zonal De Regenerare Urbană, Plan Urbanistic De Detaliu Și Studiu De Fezabilitate Pentru Obiectivul De Investiții Parking Cu Amplasament Str. Liviu Rebreanu Nr.2-4 Din Mun. Cluj-Napoca”. 

În mai 2018, Primăria lansa licitația pentru achiziția serviciilor de realizare a Planului Urbanistic Zonal pentru regenerarea urbană a cartierului Gheorgheni pentru suma de 437400 lei.

Administrația locală avea în vedere realizarea a unui număr de 18 parkinguri noi.

Însă, după cum recunoaște viceprimarul Dan Tarcea, nimic din ceea ce a fost promis nu s-a realizat, motiv pentru care Primăria ia în calcul rezilierea contractului și reluarea procedurii de la zero.

CITEȘTE ȘI: Bulevardul Nicolae Titulescu se transformă: spații pietonale și zone verzi, plus 18 parkinguri noi 

„Este vorba despre zona Interservisan, pe Liviu Rebreanu nr. 2-4. 

Din pacate, avem cateva intarzieri la etapa de PUZ, este unul mare si proiectantul nu este in stare sa il faca. 

Suntem la etapa sa reziliem contractul pentru regenerarea urbana si sa luam acest PUZ de la zero, pentru ca a fost de mai multe ori in comisii si nu poate sa il realizeze asa cum noi dorim, la calitatea pe care noi o dorim. 

PUZ-ul de regenerare urbana ar fi trebuit sa fie gata inca de la inceputul anului 2020. 

Nu s-a intamplat acest lucru, am sperat ca pot totusi sa il realizeze, au parcurs cateva etape, precum consultarile publice sau anumite avize, dar vom rezilia daca nu vin cu imbunatatiri'', a declarat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții. 

Administrația locală a contractat firma Conpac Design and Build pentru realizarea celui mai mare PUZ de regenerare urbană, în cartierul Gheorgheni, zona Rebreanu-Titulescu.

Zona intersectiei Titulescu - L.Rebreanu (intersectia Bd.Titulescu - str.Bistritei)

Punct cu potential, avand in vedere alaturarea dintre spatiul verde si spatiul pietonal.

Se propune cresterea atractivitatii zonei prin masuri care sa-i potenteze atuurile si care sa-i creasca vizibilitatea si notorietatea 

Masuri:

●Amplasarea de mobilier urban pentru odihna si relaxare 
●Realizarea unui pavaj interesant si care sa individualizeze zona
●Amenajare peisagistica prin care sa creasca atractivitatea si sentimentul de intimidate
●Asigurarea unui microclimat child friendly/pet friendly

Planul Ubanistic Zonal pentru zona Gheorgheni și parkingurile promise poate fi consultat AICI. 

În documentația aferentă sunt cuprinse un număr 18 parking-uri, cu o capacitate totală de 2.274 de locuri de parcare.

Parcări 

1. PARKING MODULAR - str. Liviu Rebreanu 2-4

2. PARKINGURI CALITATIVE:

a. Tip modular - în partea nordică
b. Cu valorificarea taluzului - în partea sudică
c. Alte tipuri de parkinguri (subterane, dale urbane, etc )

Pentru început, pe lângă demolarea garajelor din cartierul Gheorgheni, Primăria Cluj-Napoca a mai înființat o bandă dedicată transportului public în comun, desființând spațiul de parcare din proximitatea trotuarului de-a lungul B-dului Nicolae Titulescu, context în care autoturismele au fost urcate pe spațiul pietonal, trotuarul transformându-se într-un imens spațiu de parcare, în detrimentul pietonilor. 

CITEȘTE ȘICum a transformat Primăria trotuarul de pe un întreg bulevard într-o parcare, iar în locul parkingurilor a desenat cu creta pe asfalt

Adauga comentariu