Parkingul Primăverii 20, vandalizat de grupurile de tineri care l-au transformat în locul lor de întâlnire

Clujenii care locuiesc în vecinătatea parkingului de pe strada Primăverii 20 reclamă faptul că nu mai au liniște de când parkingul nu mai are pază. Tinerii din cartier l-au transformat în loc de întâlnire, iar vecinii reclamă faptul că aceștia ascultă muzică, fumează, consumă băuturi alcoolice sau joacă fotbal, disturbând liniștea celor care locuiesc în blocurile din apropiere. 

Va semnalez cele de mai jos în numele locatarilor de pe Primăverii 18-20, dar și blocurile învecinate parkingului de pe Primăverii 20. De când nu mai există agent de securitate, mai multe grupuri de tineri "au pus stăpânire" pe întreaga zonă (parking, parc și băncuțele de lângă bloc), comițând acte de vandalism:

1) intră în zonele interzise accesului și supravegheat   

1a) urcă pe acoperiș, unde consumă băuturi alcoolice și alte substanțe, în urma lor lăsând  gunoaie și sticle sparte; la fel, lasă gunoaie și în interiorul parkingului    

1b) au distrus sistemul de irigare a ierbii, apoi au încercat și să incendieze iarba uscată; au deteriorat suporturi de biciclete   

1c) intră în încăperile tehnice, unde: fumează, beau, ascultă muzică la maxim cu ușile deschise, la ore târzii 

2) aruncă cu obiecte, trag cu pistolul cu bile după trecători sau locatari mai în vârstă ( o vecină în vârstă care a încercat să îi atenționeze în mod pașnic, a fost vătămată fizic)

3) urinează în spațiul public, pe suprafața parkingului

4) camerele video au fost întoarse de repetate ori, pentru a nu fi identificați

5) joacă fotbal, se dau cu rolele și bicicletele în interiorul parkingului

6) tulbură grav liniștea publică: limbaj vulgar pe ton ridicat, comportament violent, muzică la volum exagerat, de multe ori seara târziu. Pe lângă toate acestea, multe din amenajamentele din parcul de lângă parking au fost vandalizate: mese de plastic rupte, arse, zgâriate și mâzgălite. De asemenea,  lasă gunoaie după ei: doze goale, coji de semințe, ambalaje de alimente, etc, deși coșurile de gunoi sunt la nici doi pași de ei.

Locatarii din zonă susțin că au apelat de repetate ori la Poliția Locală, precum și la administrația parkingului, dar problema persistă, ba mai mult, pare că se agravează. 

Însă gălăgia nu este singura problemă, lipsa curățeniei este o altă problemă semnalată de către clujenii care își lasă mașinile în parking.

Două aspecte aș vrea să vă prezint în legătură cu parkingul nou care s-a dat în folosință cu mare fast în anul 2020 cu ocazia alegerilor locale. După darea în folosință, o perioadă era asigurat cu pază umană, era curățenie, iar acum nu mai este pază, intra și iese cine vrea de acolo și e o mizerie tot mai mare pe zi ce trece. Aș dori să știu cine trebuie să facă curățenie? Cetățenii care au mașini parcate acolo sau Primăria? Și al doilea aspect este cine se perindă pe acolo...mai nou tinerii din zonă care se joacă în parcul de lângă parking, și-au mutat locul de joacă în parking, se ascund, se dau pe trotinete electrice etc. Ceea ce nu mi se pare ok atâta timp cănd sunt parcate autoturisme acolo. Oare dacă nu mai este un paznic acolo, nu ar putea să treacă o patrulă a politiei locale prin parking. Mai ales seara când plouă atunci devine loc de joacă si distracții.

De ce nu se ocupă nimeni de acest parking, spații verzi, pază, curățenie, e dezastru, multă mizerie și mulți oameni care stau la subsol 2, care consumă alcool și aruncă mizeriile în spatele zidului unde sunt parcate mașinile.

Lucrările la acest parking au început în 3 decembrie 2018 și s-au terminat în august 2020, exact în prag de alegeri, numai bine, să se poată lăuda Emil Boc cu ele.

Valoarea totală a investiției a fost de 25.507.622,79 lei (fără TVA). Lucrările au fost efectuate de către Asocierea SC TCI Contractor General SA - SC Conpac Arhitect - SC Aedificium Projekt Projektentwicklung SRL.

 

Adauga comentariu