Parkingul Hașdeu, finalizat cu întârziere. Boc: „Este în procedură de recepție”. Clujenii trebuie să mai aștepte până la repartizarea locurilor de parcare

Parkingul Hașdeu, promis de Emil Boc din 2012 și care era la începutul lunii decembrie 2020 inaugurat de edilul clujean cu lucrările finalizate în proporție de 96%, se află în procedura de recepție pe finalul lui ianuarie 2021. În contextul tergiversării lucrărilor, atât recepția, cât și repartizarea noilor locuri pentru clujeni în parcarea supraetajată vor mai dura, urmând ca abia după adoptarea unui proiect de hotărâre în acest sens de către consilierii locali, conducătorii auto să poată spera la obținerea unui loc în cel mai nou parking din Cluj. Din păcate, consilierii locali se vor aduna pentru a dezbate aceste aspecte abia din luna februarie. 

Parkingul Hașdeu, finalizat. Repartizarea locurilor de parcare, în viitor

Clujenii mai au de așteptat până la repartizarea propiu-zisă a locurilor de parcare în cel mai nou parking întârziat din Cluj, Parkingul Hașdeu. 

După ce în decembrie 2020, primarul Boc anunța „finalizarea” lucrărilor în proporție „de 96%”, acum reprezentanții administrației locale sunt ocupați cu recepționarea noului obiectiv. 

În curând, parkingurile inaugurate de administrația locală vor deveni obiective turistice.

Edilul Emil Boc a susținut în cadrul unei intervenții la un post de radio local, că Parkingul Hașdeu este finalizat!

Recepția Parkingului Hașdeu abia urmează, potrivit acestuia. 

Edilul a afirmat că abia de luna următoare, în februarie, Consiliul local va aproba un Proiect de hotărâre prin care construcția va fi transferată în administrarea Serviciului Parcări. Abia după acest moment, clujenilor le vor fi distribuite locurile de parcare.

„Colegii m-au anunțat că este în procedură de recepție, în februarie vom promova o hotărâre de Consiliu Local”, a declarat Emil Boc la un post local de radio.

Parkingul Hașdeu trebuia finalizat în decembrie 2020, după alte termene de recepție depășite. 

Un proiect eșuat, inaugurat la 96%

La începutul lunii decembrie 2020, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunța încheierea „în proporție de 96%” a lucrărilor de la Parkingul Hașdeu, un proiect promis din 2012, dar inaugurat parțial – 96% - în 2020. 

„Cluj-Napoca: Un nou parking cu 320 de locuri de parcare se apropie de finalizare. Stadiu lucrări: 96% finalizat, termen: 14 Decembrie 2020

Lucrările la noul parking din Complexul Studențesc Hașdeu se apropie de final. Parkingul, situat pe strada Păstorului nr. 67-69 dispune de 320 locuri de parcare. Structura cuprinde un nivel de subsol, 2 niveluri de demisol, parter, 3 etaje supraterane și terasă.

Din totalul de 320 locuri de parcare, 6 locuri sunt destinate persoanelor cu dizabilități, 10 sunt pentru mașini electrice, 4 locuri pentru motociclete/mopede iar alte 11 locuri sunt pentru biciclete.

Suprafața construită: 1488,40 mp. În acest moment, parkingul este realizat în proporție de 96%”, nota anul trecut Emil Boc pe pagina sa de socializare, cu prilejul inaugurării obiectivului neîncheiat.  

Lentoarea ardelenească și viteza redusă în realizarea obiectivelor așteptate de comunitate este acum celebrată la nivel national și recunoscută la nivel mondial: un proiect inițiat în 2012, precum Parkingul Hașdeu de pe strada Păstorului, era inaugurat de Emil Boc „în proporție de 96%”, în 2020. 

De altfel, după anunțurile și vizitele primarului Boc, șantierele rămân deschise, iar clujenii rămân captivi reclamei virtuale a propriului lor primar. 

Acum, pe finalul lunii ianuarie 2021 lucrările la Parkingul Hașdeu sunt anunțate iarăși drept „finalizate”. 

CONTEXT

În anul 2012, Primăria Cluj-Napoca semna un acord cu Universitatea „Babeș-Bolyai” privind construcția unui nou parking pe strada Păstorului.

Urma ca în același an sau în cel mai rău caz în 2013, să demareze lucrările.

Cu puțin timp înainte de campania electorală din 2012, Radu Moisin, primar interimar la acea vreme, a semnat un acord de colaborare între Primărie și Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, urmând să fie demarate apoi studiile de fezabilitate, proiectare și execuție.

Tot atunci, Moisin estima că lucrările ar putea demara în toamna lui 2012 sau începutul lui 2013.
Înainte de a începe, acordul a fost anulat, apoi a fost reînnoit, dar fără niciun rezultat.

Vreme de aproape 6 ani, clujenii au rămas doar cu promisiunea, întrucât proiectul a fost blocat. 
Abia în iunie 2018, Emil Boc revenea asupra acestui subiect.

Autorizaţia de construire pentru "parking suprateran S+2D+P+2E+terasă, conform planului urbanistic de detaliu (PUD), aprobat cu hotărârile de Consiliu Local nr. 473/2013 şi nr. 388/2016, str. Păstorului nr. 67-69" a fost publicată pe site-ul municipalităţii abia în martie 2019. 

În decembrie 2020, Parkingul Hașdeu era inaugurat „în proporție de 96%”.

Mai multe detalii în link-ul de mai jos:

CITEȘTE ȘI: Promisiune electorală din 2012: Parkingul Hașdeu a primit autorizație de construcție abia în 2019

 


Adauga comentariu