Parkingul Hasdeu a ajuns la etapa semnare contract proiectare și execuție. Anunțul începerii investiției datează din 2012

Teoretic, spre finalul anului 2018, în Hasdeu, pe strada Păstorului ar trebui să fie gata un parking cu 300 de locuri. Acum, pentru studenții din zonă sunt disponibile doar 76 de locuri. În 2012, a fost semnat un acord între Primărie și UBB. Urma ca în același an sau, în cel mai rău caz, în 2013 să deamareze lucrările.

Construirea unui parking în Hasdeu, pe strada Păstorului a fost anunțată în 2012, cu puțin timp înainte de campania electorală pentru alegerile locale. Radu Moisin, primar interimar la acea vreme, a semnat un acord de colaborare între Primărie și Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, urmând să fie demarate apoi studiile de fezabilitate, proiectare și execuție. Atunci, Moisin estima că lucrările ar putea demara în toamna lui 2012 sau începutul lui 2013. Nu s-a mai întâmplat nimic însă, acordul a fost anulat, apoi a fost iar înnoit, dar fără niciun rezultat pentru că proiectul a fost blocat ani la rând. La șase ani de la anunțul făcut de Radu Moisin, proiectul de construire a parkingului Hasdeu a ajuns abia la etapa de proiectare.

“La parkingul Hasdeu s-a încheiat contractul de proiectare și execuție și avem termen de predare a proiectului 3 septembrie 2018, după care avem 24 de luni perioada de execuție, conform autorizației de execuție la parkingul din Hasdeu”, a anunțat primarul Emil Boc, în urmă cu câteva zile, la un post de radio local.

Teoretic, către sfârșitul anului 2018 ar trebui să fie gata parkingul Hasdeu. Practic, s-ar putea să fie gata peste cinci-șase ani, cum s-a întâmplat și în cazul parkingului Negoiu. Lucrările începute în 2013 au fost finalizate în decembrie 2017, iar investiția a fost dată în folosință abia în urmă cu câteva zile din cauza lipsei unui aviz de pompieri.

Citește și:

Moment istoric! Parkingul Negoiu este functional

Parkingul Hasdeu va fi construit pe strada Păstorului nr. 67 – 69, lângă cantina studenţească din Hasdeu. Terenul se află în proprietatea statului român, sub administrarea UBB Cluj. Investiţia a fost estimată la 16 milioane lei. Vor fi create 300 de locuri de parcare noi.

În prezent, pentru cei 5.200 de studenţi din campusul studenţesc sunt disponibile doar 76 de locuri de parcare.

Adauga comentariu