Parkingul de pe Mogoșoaia 9, cu termen de finalizare august 2020, este încă sub nivelul solului

În 15 ianuarie 2020, Primăria anunța pe site-ul său finalizarea în acest an a patru noi parkinguri (Primăverii 8, Primăverii 20, Hașdeu și Mogoșoaia 9).

În 12 februarie 2019 a fost dat ordinul pentru începerea lucrărilor la parkingul situat pe strada Mogoșoaia nr. 9.

Conform anunțului municipalității din această lună, la un an de la începerea lucrărilor, parkingul de pe Mogoșoaia 9 este „realizat 41%”, termenul de finalizare fiind 14.08.2020. Valoarea contractului de execuție este de 21.875.342,05 lei (cu TVA).

Următoarele imagini vă arată ce înseamnă „realizat 41%”:

Rămâne de văzut dacă, în cele 7 luni rămase până la termenul limită de finalizare, se va reuși construirea completă a parkingului, montarea instalațiilor, realizarea finisajelor, a amenajărilor interioare și exterioare și darea în folosință.

Dată fiind istoria ultimului deceniu de administrație locală, ne rezervăm dreptul de a fi sceptici.

În Mănăștur, ultimul parking, cel de pe Negoiu, a fost inaugurat în vara anului 2018, cu 3 ani întârziere. Deși lucrările au fost încheiate în decembrie 2017, parkingul Negoiu nu a putut fi dat în folosință din cauza lipsei unui aviz de la Pompieri. Primăria a avut nevoie de șase luni ca să remedieze problemele semnalate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Parkingul de pe Mogoșoaia 9 va avea, la un moment dat, un regim de înălțime de 2 subsoluri și parter, peste care va fi amenajat un teren de sport.

În zona șantierului au fost demolate 113 garaje. Parkingul urmează a oferi 292 locuri de parcare, 9 stații de încărcare pentru mașini electrice (din care 5 active și 4 de rezervă), 34 de locuri de parcare pentru biciclete (în parking), spațiu special pentru 26 de biciclete, 23 locuri de parcare pentru motociclete și scutere și locuri de parcare pentru vizitatori.

Deocamdată, însă, avem doar un șantier, promisiuni și speranțe.

Adauga comentariu