Parking în cartierul Mănăștur așteptat de șase ani. Trebuia finalizat în 2015, se dă în folosință în decembrie 2017

După mai bine de 6 ani de așteptări, primarul Emil Boc a anunțat, ieri, pe Facebook, că cel puțin un proiect de Parking va fi dat în folosință la sfârșitul acestui an. Ar fi vorba despre Parkingul Negoiu cel care trebuia răsfinașizat de acum 2 ani.

Parkingul de pe strada Negoiu din cartierul clujean Mănăștur ar aduce 376 de noi locuri de parcare. Proiectul acestui parking s-a discutat încă din 2011, dar a fost inițiat în 2013, câștigător al licitației fiind o asociere de două firme, dintre care una, Construdava, a intrat în faliment, pe parcursul derulării proiectului. Astfel, primul termen înaintat pentru finalizarea parkingului, respectiv septembrie 2015, a fost depășit.

Potrivit edilului Clujului, ”pentru a nu întârzia și mai mult, dar cu sancțiunea rezilierii”, s-a acceptat continuarea proiectului de către cea de-a doua firmă din asociere, ICCO Emerg, care să continue lucrările, fără a se organiza și o nouă licitație pentru un alt constructor.

Să câștigăm timp, să dăm în folosință noi locuri de parcare, au considerat reprezentanții administrației publice locale, corect.

Din cauza falimentului firmei constructoare, s-a avansat sfîrșitul anului 2016 ca termen pentru finalizarea parkingului. Atunci, primarul Emil Boc anunța că demararea procedurilor legale pentru o nouă licitație ar prelungi semnificativ finalizarea investiției și darea în folosință a parkingului.

În 2016, Primăria anunța că vara acestui an, 2017 îi prinde pe șoferii din zonă mai fericiți cu aproape patru sute de locuri de parcare.

Lucrările de la parkingul situat la intersecția străzilor Negoiu și Mehedinți ar trebui să fie gata în această lună. Parkingul să intre în circuitul de folosință începând cu luna decembrie.

Proiectul asigură 376 de locuri de parcare, demisol, parter și cinci etaje, iar valoarea investiției se ridică la 6,5 milioane de lei.

Comentarii

dobre ioan

15.11.2017 09:43

Mi se pare o aberatie ca primaria sa construiasca un parking de 6.5 milioane de lei, si apoi sa il inchirieze pentru 100 de lei pe an.Adica, in cazul de fata vor fi 37600 lei pe an. Care poate vor acoperi sau poate nu cheltuielile curente (lumina, curatenie, eventuale reparatii in timp)Da, in timp, se vor strica chestii, si alea pe ce bani se vor repara?Nu mai bine se face pentru fiecare loc de parcare CF individual, care va contine locul de parcare si partea comuna, si sa se vanda locurile de parcare?Ca oricum sunt o gramada care dau 3000-4000-5000 de euro pentru un cotet numit pompos garaj, si care nu are nici un act si poate fi demolat oricand.Nu mai bine dai aceeasi bani (in cazul de fata ar fi cam 3750 euro) pentru un loc de parcare? Care apoi il vinzi cand dai apartamentul.Banii adunati astfel de primarie vor fi folositi pentru constructia altui parking, in alta zone, si care va aduce alte locuri de parcare. Ca nu putem cere primariei sa construiasca parkinguri la nesfarsit, ca nu sunt bani.Ai masina, platesti loc de parcareAsa cum omul isi cumpara apartament pentru el, e cazul sa isi cumpere si loc de parcare, pe bani adevarati, nu inchiriere la preturi de nimic.Sau daca vrea cu inchiriere, sa dea pretul echivalent. Pentru apartament de 2 camere este chirie de 200-300 euro, pentru un loc de parcare ar trebui sa fie proportional, probabil 50 de euro pe luna.

Radu

22.12.2017 14:55

Total de acord! Si s-ar putea construi mai multe parcari de astfel de gen.

Adauga comentariu