Parintii clujeni, spiridusi pentru copiii institutionalizati la Tandarica

Mos Craciun a ajuns mai devreme la copiii de la Centrul de Zi “Tandarica” din Cluj-Napoca. Fundatia “Parinti din Romania” le-a pregatit micutilor dulciuri si fructe. Parintii clujeni au fost spiridusii lui Mos Craciun pentru copiii institutionalizati de la Centrul de Zi “Tandarica” din Cluj-Napoca. Inainte cu putine zile de Craciun, micutii de la “Tandarica” au avut parte de o surpriza, din partea Fundatiei Parinti din Romania. Cristina Grigore, presedinta fundatiei “Parinti Clujeni” face cunostinta cu fiecare dintre micutii care intra in sala de serbari a centrului. Dau “Buna Ziua!” si fac cu mana. Tocmai au terminat de mancat de pranz. Copiii, frumos asezati in rand, incep sa colinde. “O ce veste” si “Trei pastori” se aude suav, de pe scaunele de lemn.

In atentia educatoarelor si a directoarei Centrului de Plasament, Monalisa Pintilei, are loc o mica serbare pentru Cristina si Catalina, voluntare la fundatie. Dupa aplauze si felicitari, fiecare copil a primit o punga cu dulciuri si fructe. Andrei are 7 ani si vrea, de Craciun, de la Mosu’ o carte de bucate.
“Ca ma fac bucatar”, lamureste copilul cu ochi mari si limpezi.
De vizavi, directoarea centrului intra in vorba cu cei mici, care incep sa-si desfaca pungile: “Ce facem cu fructele? Le mancam acum? Sau facem o salata de fructe?”, intreaba Monalisa Pintilei.
“Salaata!”, raspund in cor copiii. “O s-o fac eu”, zice viitorul bucatar Andrei. “Cu mine!”, se avanta Zoli, care vrea sa primeasca de Craciun o masina teleghidata.

Dupa ce au stabilit toate ingredientele necesare, copiii se retrag la somn. Ies doi cate doi, de mana. Imbracata in roz, Andreea se uita in sus. De Craciun vrea un telefon si o papusa. Pana se incoloneaza in fata usii, doamna directoare lamureste:
“Am facut o lista cu toate cadourile solicitate de copii: de la telefoane si laptop-uri, pana la papusi. Dar, sa ne intelegem, au primit telefoane si laptop-uri de jucarie, intocmai precum au cerut”, spune directoarea centrului.
Fundatia Parinti Clujeni a impartit, astazi, 84 de cadouri in 5 centre sociale de zi pentru copiii de la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj.

Adauga comentariu