Parcurile din Cluj-Napoca, pericol de moarte pentru copiii tăi!

Parcurile din Cluj-Napoca nu sunt sigure când vine vorba de copii, dar și de adulți. Într-o clipă copilul tău se poate alege cu leziuni grave sau poate rămâne orb. Asta pentru că mai multe spații de joacă din oraș, situate printre blocuri, ascund pericole uriașe.

Gardurile care împrejmuiesc locurile de joacă pentru ca micuții să fie în siguranță sunt un pericol.
Ghimpii din oțel rămași după montarea gardurilor pot răni grav copiii.  Într-o secundă de neatenție micuții pot cădea cu ochii în ghimpi și să rămână orbi pe viață.


Pe lângă răni, în anumite parcuri din Mănăștur, ghimpii sunt atat de mari că ar putea străpunge și corpul unui adult.

"Am văzut țepii, dar sunt mulți și din oțel. Chiar dacă am vrea să-i tăiem nu am putea. Ieșim cu copiii și-i supraveghem că nu se știe niciodată. Poate în joacă se împing copiii între ei și apoi trag părinții. E revoltător că există astfel de garduri care pot aduce necazuri familiilor", ne-a spus o mămică aflată la locul de joacă cu cei doi copii de 3 și 5 ani.

Situația este una gravă și nerezolvată de ani de zile, de când gardurile au fost montate. Cu siguranță reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca nu vor lua măsuri până cand un copil va fi rănit. Cel mai probabil, intr-o astfel de situație, țap ispășitor va fi găsit părintele copilului că nu a fost atent.

Și țepii din oțel, de câțiva centrimetri, se găsesc nu doar în parcuri, ci și între blocuri.

Imaginile de mai sus au fost realizate pe strada Mehedinți.

Există și exemplu de "AȘA DA", tot în Mănăștur, într-un singur parc. Aici, pe strada Bucegi, parcul copiilor este împrejmuit cu gard din lemn, iar micuții nu au nicio șansă să se rănească.

 

Comentarii

ALIN

15.03.2015 20:59

parcu ca parcu, dar blocu de ce trebe imprejmuit? 

Adauga comentariu