Parcul Narciselor sau Parcul Centuristelor?

Parcul Narciselor, situat între străzile Silviu Dragomir și Gheorghe Pop de Băsești, este de ani buni, cuibul prostituatelor de pe Calea Turzii. În locurile mai dosite, este plin de prezervative folosite, șervețele și chiar lenjerie intimă. La doar câțiva metri de focarul de infecție se află aparatele de joacă pentru copii.

 

Autoritățile locale nu se îngrijesc deloc de Parcul Narciselor. Singurii care au făcut ceva sunt cetățenii care locuiesc în apropiere. Un bărbat care locuiește exact lângă parc spune că el singur a plantat câțiva copăcei în parc dacă a văzut că Primăria nu are de gând să miște nimic. Omul se teme acum ca nu cumva să fie amendat de autoritățile locale tocmai pentru că a vrut să facă un bine.

Mobilierul urban lipsește aproape cu desăvârșire. Trei bănci se află lângă aparatele de joacă pentru copii și una, care este mai aparte, e bine dosită în spatele unor boscheți. Banca aparte datează de pe vremea lui Funar, urmele de vopsea în trei culori fiind vizibile pe ici colo. Scândurile sunt bine lustruite de prostituatele de pe Calea Turzii, care pe timpul verii, își duc clienții în boscheți, pe bancă. Drept dovadă sunt nenumăratele prezervative folosite aruncate pe jos, șervețelele și lenjeria intimă.

Parcul este aproape pustiu tot timpul. Nici nu este de mirare ținând cont de halul în care se prezintă.

“Are o denumire foarte frumoasă, narcisele sunt niște flori frumoase, dar parcul ăsta nu se poate compara cu ele. Este o mizerie, nu mai spun de hârtii, murdării și chiar...E plin aici și de câini. Eu nu stau aici în cartier, dar vin la cimitir și sunt nevoită să trec parcul pentru că nu mai pot urca pe strada abruptă și trebuie să intru pe aici. Tot cu frică vin, categoric pentru că e plin de boscheți și nimeni nu are grijă. Erau câteva scări, dar nici alea nu mai sunt. De toate găsim seara aici, de aceea după ora cinci mie mi-e frică să vin în cimitir, deși eu nu sunt o fricoasă”, spune Ana, o femeie în vârstă.

De parcă nu ar fi de ajuns că parcul este părăsit, unii cetățeni mai cu tupeu și-au construit garaje în parc. Dacă tot nu merge nimeni să verifice locul, de ce să nu profite și să își ridice un garaj fie pentru murături fie pentru mașină?

De-a lungul anilor, clujenii au trimis numeroase sesizări către conducerea Primăriei. Cât de eficiente au fost și cât interes și-au dat șefii administrației publice locale se înțelege de la sine.

Poate Primăria Cluj-Napoca ar trebui să ia în calcul schimbarea numelui acestui parc în Parcul Centuristelor.

Comentarii

r.c.

08.09.2017 16:57

Parcul respectiv este vizat de mai multa vreme de un  "mostenitor" pentru a fi bineinteles transformat in zona rezidentiala. Probabil ca se doreste degradarea continua a parcului pentru a putea fi apoi "casat", scos din circuitul parcurilor si zonelor verzi si apoi umplut de cladiri cu cateva etaje pentru ca zona este foarte apetisanta pentru orice investitor imobiliar care se respecta. Speram sa nu se ajunga la asa ceva, dar s-au mai vazut cazuri de zone verzi in care brusc au aparut niste cladiri frumoase. Mai ales cu justitia noastra "independenta"

Dan

09.09.2017 18:47

Nu-i vorba doar de acest parc , la fel e pe Cetățuie , dar culmea , domnii de la instituția respectiva umbla din poarta-n poarta sa vadă cine a pus camere in zona , ca-i interzis , vezi doamne și trebuie sa facă cuiva dosar penal , pt aceasta fapta .     Acest lucru ar trebui sa-l facă Primăria ,sa pună camere video in toate parcurile , dar mai ales pe Cetatuie , dar nu le convine deoarece polițiștii nu se mai pot ascunde printre copaci și sa stea câte 2 ore in masina statului . 

Adauga comentariu