Parcul de lângă Cinema Dacia, periculos pentru copii

La plimbare cu trusa de prim ajutor pe umăr. Cam așa ar trebui să se pregătească părinții din Mănăștur când ies la joacă în parcul din fața fostului cinematograf Dacia. Luat pe bucăți, spațiul destinat copiilor este unul dezolant, murdar, urât și de-a dreptul periculos.
 
La o primă vedere, mobilierul din parc pare doar ponosit și murdar. Un ochi puțin mai atent vede însă că întregul parc este o capcană continuă. Peste tot te pândesc pericole de accidentare. Gardul care delimitează leagănele de spațiul verde are țepi de câte doi centimetri, extrem de periculoși. Scândurile din spătarele băncilor lipsesc.  Părinții copiilor trebuie să fie mereu în alertă când sunt pe bancă cu micuții, să îi țină, astfel încât aceștia să nu cadă. În zona de leagăne, pământul bătut cu pietriș e numai bun de strivit genunchi și coate. Copiii care se joacă în acest parc sunt mai predispuși juliturilor pentru că pe jos nu există un covor care să atenueze eventualele căzături.

Pericolele îi pot duce pe copii direct la Urgențe. Acesta este parcul din Mănăștur, rămas ca o Cenușăreasă între investiția de aproape 5 milioane de lei de la Dacia și zidul colorat din spate, efort al unor voluntari dornici să le înveseleasca celor mici viața.  

În acest an, Primăria Cuj-Napoca plătește nu mai puțin de 1,6 milioane de euro pentru reparația și întreținerea spațiilor de joacă și a dotărilor urbanistice. Contractul a fost atribuit societatii Dupex  SRL din Sebes. 

 

Adauga comentariu