Din oras

Parcul Central va fi transformat duminică într-un superb „Orășel al Copiilor” de către Asociația Studențească „AMiCUS”

„Orășelul Copiilor” este fără nicio îndoială unul dintre cele mai reușite evenimente publice dedicate copiilor din Cluj-Napoca. Meritul pentru organizarea acestui proiect extraordinar îl au cei 150 de studenți, membri și simpatizanți ai Asociației Studențențești „AMiCUS” și 50 de elevi ai Liceului  „Maranatha”.

Duminică, 7 iunie 2015, între orele 13:00 – 18:00, în Parcul Central din Cluj-Napoca (aleea principală), studenții de la AMiCUS și partenerii acestora invită în „Orășelul Copillor” familiile de clujenilor interesați de sistemul de învățare prin joacă.

„În cadrul evenimentului se va organiza un oraș în miniatură, unde vor fi prezente principalele instituții ale statului: Primăria, Poliția, Pompierii, Spitalul, Banca, Jandarmeria, Poșta, Școala, Biserica, Crucea Roșie, Biblioteca, Teatrul, Supermarketul, Grădinița, Club Alpin, Piața, Filarmonica precum și un stand al Asociației Studențești AMiCUS, unde copiii vor putea afla despre alte proiecte de voluntariat organizate de asociație. Micuții vor avea posibilitatea să cunoască atribuțiile și rolul fiecărei instituții în parte, explicate pe înțelesul lor, într-un mod atractiv, prin demonstrații sau oferire de servicii. Ei vor porni de la „Primărie”, unde vor primi un „buletin” care va conține datele personale și care va fi completat pe măsură ce aceștia vor vizita standurile.
Scopul proiectului este de a educa și orienta copiii pentru a înțelege rolul lor într-o societate europeană, iar obiectivele propuse sunt acelea de a dezvolta conștiința socială a copiilor, de a informa cu privire la rolul fiecărei instituții în stat, precum și de a încuraja tinerii să se implice în acțiuni de voluntariat, ne informează, printr-un comunicat oficial, Asociația Studențească „AMiCUS” Cluj-Napoca.

„Adeseori lumea în care trăiesc copiii e diferită de lumea adulților, iar informațiile pe care le au copiii despre instițutiile statului sunt de multe ori greșite sau lacunare. La maturitate, moment în care sunt nevoiți să renunțe la lumea lor si să intre într-o lume mai dură, plină de responsabilități, mulți dintre ei intră în această etapă a vieții având prejudecăți cu privire la anumite instituții, necunoscând menirea si scopul acestora. Prin proiectul propus Asociația Studențească AMiCUS și ceilalți parteneri ai noștri își doresc să-i informeze pe cei mici despre rolul fiecărei institutii a statului, drepturile şi responsabilităţile de viitori membri ai comunitaţilor și ca scop final întărirea  şi susţinerea valorile legate de comunitate si de serviciul adus aproapelui. În zorii noului mileniu, voluntariatul reprezintă un element esenţial al tuturor societăţilor, de aceea îi vom încuraja pe tinerii cetățeni la dezvoltarea conștiinței sociale și implicarea în acțiuni de voluntariat. Printr-o bună cunoastere a societății în care trăim si a drepturilor si responsabilităților noastre ca cetățeni, noi, tinerii si generațiile care ne urmează, avem puterea de a schimba lumea în mai bine”, a declarat pentru Ziar de Cluj, Daniel Tomoiagă, președintele Asociației„ AMiCUS” Cluj.


Cine este Asociația Studențească AMiCUS Cluj-Napoca?

AMiCUS este o asociație studențească autonomă, apolitică, neguvernamentală și non-profit,  care își desfășoară activitatea în toate marile centre universitare din România încă din anul 1993. Scopurile de atunci ghidează şi astăzi activitatea AMiCUS: întărirea relaţiilor interumane fundamentate pe valorile moralei creştine şi pe promovarea unor principii de viaţă sănătoase pentru trup, minte şi suflet. Asociația Studențească AMiCUS organizează de peste 20 de ani: seminare pentru studenţi, proiecte de voluntariat în domeniul social, activităţi de promovare a sănătăţii şi a principiilor de viaţă sănătoase şi acţiuni culturale, bucurându-se de sprijinul şi buna colaborare cu intituţiile universitare şi autorităţile locale.  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *