Parcul Central, săpat cu buldozerul: se fac șanțuri pentru furtunurile sistemului de irigații

Sistemul modern de irigații al lui Boc reprezintă de fapt câteva furtunuri pentru care doi muncitori fac șanțuri în Parcul Central. În locul spațiului verde rămâne în urma buldozerului doar pământul din care iese o bucată de furtun.

Marea inovație prezentată cu fală de primarul Emil Boc este ascunsă de un paravan în Parcul Central. Potrivit informațiilor prezentate în exteriorului paravanului, în interior se află șantierul sistemului automatizat de irigații din Parcul Central. Dincolo de paravn sunt doar metri întregi de cabluri ce urmează să fie montați în șanțuri ce vor fi săpate în parc.

Zona unde se lucrează este acum înconjurată de o panglică roșie, iar în locurile unde muncitorii au intervenit deja au rămas brazde de pământ din care răsare la suprafața o bucată de furtun.

Doi muncitori sunt prezenți în parc, aparent atât este nevoie pentru această lucrare ce are termen de finalizare șase luni. Unul dintre ei sapă șanțuri cu ajutorul unui buldozer, în timp ce celălalt îl asistă. Civilizat, șoferul buldozerului a început să strige și să fluiere, după ce a remarcat că a fost fotografiat.

Municipalitatea va trebui să refacă zona de parc distrusă după finalizarea lucrărilor la sistemul modern de irigații.

Mult laudatul sistem de irigații ar urma să respecte principiul eficienței energetice și al consumului economic de apă, acestea fiind concretizate prin utilizarea unor sisteme automatizate. Programarea acestuia se va face de la sediul Primăriei de către Serviciul Spații verzi prin wi-fi. Sistemele vor fi prevăzute cu mecanisme antivandal, cu senzori de ploaie pentru a sista irigarea în condiții de ploaie sau de sol saturat. Sistemul va fi automatizat și va asigura irigarea uniformă a suprafețelor verzi.

Lucrarea este executată de firma Eco Garden Construct, care a câștigat licitația organizată de municipalitate în toamna anului 2018. Valoarea acesteia este de 1,2 milioane de lei, iar durata de execuție este de 6 luni.

Adauga comentariu